Un destin trist pentru Mihai Căldăraru, un tânăr care ar vrea să muncească

Ziarul Atac, 23 aprilie 2012, Ora 16:22

  • print
  • |
un-destin-trist-pentru-mihai-caldararu-un-tanar-care-ar-vrea-sa-munceasca-1.jpg

Şi-a trăit copilăria în orfelinate, lipsit de căldura mamei. A îndurat bătăi şi a fost abuzat sexual, iar la 18 ani a părăsit centrul de plasament. Acum, Mihai Căldăraru, din Bucureşti, are 25 de ani, se luptă cu sărăcia şi nu îşi găseşte un loc de muncă.

Abandonat într-un orfelinat încă de la naştere, Mihai a crescut printre străini. Nu a simţit doar lipsa dragostei materne, ci şi durerea bătăilor. La vârsta de 13 ani a fost abuzat sexual. Când a împlinit 18 ani a fost reintegrat în familie.

"Mi-am regăsit mama, însă, din păcate, este grav bolnavă. Are hepatita C şi este dărâmată. Locuim într-un demisol - eu, mama şi încă cinci fraţi. Tot cu noi stă şi tata, însă el a divorţat de mama. O ducem foarte greu. Subsolul este proprietatea mamei mele. L-a cumpărat după ce i-a fost repartizat de Primăria Sectorului 2, unde a lucrat ca femeie de serviciu", povesteşte Mihai.

Tânărul mai spune că a reuşit să termine Şcoala de Arte şi Meserii, apoi a absolvit Şcoala Populară de Artă, considerând că are talent vocal. De asemenea, a făcut şi un curs de inspector de resurse umane. "Trăim din 230 de lei, pensia mea de handicap. Eu sufăr de epilepsie şi hipermetropie la ambii ochi. Numai medicamentele, pentru mine şi mama, ar costa peste 1.000 de lei pe lună, de aceea amândoi ne aflăm în imposibilitatea de a urma tratamentele prescrise. Locuim şapte suflete în două camere mici", spune tânărul.

Mihai consideră că din pricina bolii de care suferă angajatorii se cam feresc să-i ofere un loc de muncă, deşi el îşi doreşte să lucreze. "Aş vrea să muncesc, dar nu găsesc nimic. Acum sunt voluntar în cadrul unui ONG - Asociaţia Europeană pentru Protecţia Omului şi Protecţia Copilului. Am depus, anul trecut, o cerere la Primăria Sectorului 2, pe raza căruia am domiciliul, pentru o locuinţă socială, dar nu am primit încă răspuns. Voi depune şi în acest an una. Ne-ar trebui şi un ajutor social, pentru că trăim de pe o zi pe alta", susţine tânărul.

Cine vrea să-l ajute pe Mihai Căldăraru poate face donaţii în contul RO31BTRL04401201K33658XX, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Bucur-Obor.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou