Vacanţă pentru cei din Ministerul Educaţiei. Să poată medita mai bine la binele elevilor

Ziarul Atac, 28 octombrie 2012, Ora 22:56

  • print
  • |
vacanta-pentru-cei-din-ministerul-educatiei-sa-poata-medita-mai-bine-la-binele-elevilor-27835-1.jpg

Sunt mama unui copil de clasa I de la o şcoală din Bucureşti. Astăzi, micuţii noştri, trebuiau să intre în vacanţă. Epuizaţi după impactul cu şcoala,cu trezitul devreme, cu enorm de multele teme, după lupta cotidiană cu ghiozdanele grele... copilaşii aceştia aşteptau vacanţă.

Minunatul Minister al Educaţiei a anunţat prea târziu schimbarea datei vacanţei şcolare. Au mutat-o peste o săptămână, când va fi mai frig şi în loc să ţinem copiii în parcuri, îi vom ţine prin mall-uri sau în casă.

Profitând de cele 9 zile libere, noi, doi adulţi şi un copil, ne-am gândit să plecăm din ţară deoarece vara aceasta nu am prea avut vacanţă.

Schimbarea datei vacanţei, decisă de competentul nostru Minister, ne-a costat 180 de euro penalizare pentru schimbarea datei biletelor de avion. Mi se spune că am scăpat ieftin, deoarece alte 3 persoane care plecau în vacanţă cu copilul, au plătit 270 euro penalizare.

Ţin să specific că nu suntem o familie înstărită pentru care această penalizare să nu conteze.

Există şi bunici care-şi dăduseră acordul de a ţine nepoţii în vacanţă la ei, dar care în noua perioadă de vacanţă, care este între 5-11noiembrie, nu-şi mai pot ţine cuvântul, deoarece pleacă la tratament, unde şi-au plătit biletele din timp.

Şi câte alte cazuri... dacă veţi avea răbdarea de a vorbi cu părinţii copiilor. Mulţi nu vor să îşi dezvăluie identitatea dând date concrete, de teama ca nu cumva să le fie persecutaţi copiii la şcoală.

Consider că presa a acordat puţin interes acestui subiect, iar cei din Minister au uitat că au fost copii. O vacanţă stabilită trebuie să rămână aşa, nu schimbată după bunul plac şi INTERESUL celor din Minister.

Se va schimba ceva? Un ministru, un director? NU. Aşteptăm să ne facă la fel şi anul viitor. Docilul popor român, obişnuit cu greul jug al dictaturii comuniste, va suporta şi micul jug al Ministerului. Competent, dealtfel.... aceşti minunaţi oameni au stabilit că în clasa I pot fi înscrişi copii între 5 ani şi 9 luni şi 8 ani. Este incredibil. Piticul clasei va scrie cot la cot cu măgarul între oi. E de râs? De plâns? Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul.

O mamă indignată

 

 

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou