Yanis și Rareș au nevoie de ajutor

Ziarul Atac, 1 decembrie 2014, Ora 19:29

  • print
  • |
yanis-si-rares-au-nevoie-de-ajutor-44604-1.jpg

Miracolul suprem al vieții este primul contact vizual dintre mamă și bebelușul său; nu și pentru gemenii năcuți prematur, Yanis și Rareș, care au suferit arderea totală a retinei din cauza neglijenței medicilor.

În urma mai multor controale, diagnosticul final este retinopatie de prematuritate stagiile 4 și 5 și numai la Clinica William Beaumont din Detroit, Statele Unite ale Americii le mai poate reda vederea micuților.

Timp limită maximum 3 luni. Copilașii trebuiesc operați cel târziu în luna februarie, suma totală este 60.000 de Euro.

Totul a pornit când Flavia Lionte i-a născut prematur pe gemeni, la 32 de săptămâni, greutatea la naștere fiind de 1370 grame, respectiv 1600 grame. Sarcina fiind prematură, copiii au fost nevoiți să stea 43 de zile în incubator. În tot acest timp, din cauza neglijenței medicilor care trebuiau să aibă grijă de micuți, căldura incubatorului a fost mărită, însă ochii gemenilor nu au fost protejați, provocându-le arderea totală a retinei. Chiar dacă doctorii îi garantau Flaviei că bebelușii sunt perfect sănătoși, aceasta a observat în ziua externării lor că "ochișorii lor erau pur și simplu albi și le fugeau în toate părțile". După controlul care a avut loc în aceeași zi, temerile mamei s-au adeverit: gemenii au fost diagnosticați cu retinopatie de premutaritate stagiile 4 și 5.

În urma controlului efectuat la Clinica Domenico Di Cura din Roma în data de 18 noiembrie 2014, s-a constatat în urma analizelor că Rares vede cu ochiul drept, iar Yanis trebuie operat de urgență în maximum 3 luni. Suma toatală pentru: transport, cazare și operație la ambii ochi este de 35.000 euro. Operația trebuie să aiba loc cel târziu în luna Februarie.

Asociația "Salvează o inimă" a mai realizat patru campanii pentru copii bolnavi de retinopatie și toate au avut succes, iar micuții și-au putut recăpăta parțial vederea în urma intervențiilor chirurgicale", declară Vlad Plăcintă, președintele.

Asociației "Salvează o inimă", organizatorul campaniei umanitare "Gemenii vor să vadă zâmbetul mamei". După control, la scurt timp urmează testul cel mai greu și important: operația în Statele Unite ale Americii. Pentru un singur ochi , intervenția chirugicala costă 17.500 de dolari.


În acest sens, Asociația "Salvează o inimă" a demarat de urgență o amplă campanie de strângere de fonduri, care îi va ajuta pe gemeni să vadă. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online a Asociației, http://salveazaoinima.ro/campaigns/ianis-si-rares/

Pentru cei care doresc să ajute, o pot face pe platforma de donații online a Asociației sau în conturile bancare:

RO14 RNCB 0047 1272 5921 0004 (Ron),

RO68 RNCB 0047 1272 5921 0002 (Euro),

RO41 RNCB 0047 1272 5921 0003 (USD),

Cod SWIFT: RNCBROBU

COD BIC:RNCB

deschise la BCR Sucursala Trusești (județul Botoșani).

Titular cont Lionte Flavia, telefon 0760.517.890-mama gemenilor

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou