Cum plănuia fugarul Arsene numirile politice din toaletă - Stenograme explozive

Anca Bratu, 15 martie 2023, Ora 11:08

  • print
  • |
cum-planuia-fugarul-arsene-numirile-politice-din-toaleta-stenograme-explozive-47630-1.jpg

Discuții în toaletă, cu robinetul de apă deschis și cu uscătoarele de mâini pornite. Așa ar fi avut loc, spun procurorii, discuțiile lui Ionel Arsene în care punea la cale afacerile sale ilegale. Președintele Consiliului Județean Neamț este în continuare de negăsit, la 5 zile după ce a fost condamnat la închisoare! Surse spun că el ar fi fugit în Italia, acolo unde s-ar afla la o vilă, proprietatea unei firme înființate în Italia împreună cu o rudă de-a sa. 

În motivarea sentinței prin care Ionel Arsene a fost condamnat la închisoare, judecătorii citează pasaje importante din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. Anchetatorii vorbesc inclusiv despre măsurile rudimentare de... discreție pe care Ionel Arsene și le lua atunci când punea la cale numiri politice sau afaceri ilegale.

În încercarea de a se asigura că discuțiile sale nu sunt interceptate de către procurori, Ionel Arsene a purtat o bună parte dintre conversații în băi. Dădea drumul la apă și la uscătoarele de mâini, tocmai pentru a fi cât mai greu de ascultat.

Ionel Arsene: Tu ocupă-te... să iasă ce-am discutat noi... că eu am grijă pentru amândoi.
sursa: rechizitoriul DNA

Dintr-un dialog pe tema negocierilor pentru numirea politică a directorului de la Apele Române se vede și influența pe care Ionel Arsene o avea asupra celor din Ministerul Mediului. Tot într-o toaletă, Ionele Arsene îi atrăgea atenția să fie mai discret secretarului de stat Iulian Jugan.


AI ....Și tu mai fii atent cu cine te întâlnești și ce faci. Și ce vorbești! JI: Cu cine?
AI: Cu cine te mai întâlnești și ce faci și ce vorbești!
JI: Da' cu cine?
AI: Ți-am spus că toată lumea care are treabă, vine la mine!
JI: Și o venit vreo cineva să....?
AI: Am auzit niște chestiuni...că... aș vrea să cred că nu ne ferim.
JI: Deci nici un capăt de ață nu... n-o fost....
AI: Deci, când are treabă cineva cu tine... așa... Îi spui că la mine tre' să ajungă.

Conversațiile care nu aveau loc în toaletă, se țineau pe stradă, în șoaptă. În final, tehnica de ascultare s-a dovedit suficient de bună încât să le permită procurorilor să obțină o condamnare de șase ani și opt luni. Chiar dacă, momentan, doar pe hârtie. Ionel Arsene este dat în urmărire generală după ce a părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței. 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou