Inculpații din dosarul "Sex la Primărie", soldat cu ani grei de închisoare, salvați de CCR

Mirela Ene, 8 februarie 2023, Ora 12:18

  • print
  • |
inculpatii-din-dosarul-sex-la-primarie-soldat-cu-ani-grei-de-inchisoare-salvati-de-ccr-47427-1.jpg

Mărinimia Curţii Constituţionale lasă în libertate infractori periculoşi dovediţi, respectiv pe inculpații din dosarul "Sex la Primărie ". Tribunalul a împărţit în urmă cu patru ani pedepse cuprinse între 9 şi 18 ani de închisoare unui grup de trei indivizi, acuzaţi de viol, lipsire de libertate, trafic de persoane, pornografie infantilă şi trafic de minori. 

Cazul din județul Iași a revoltat o țară întregă.

Trei indivizi au obligat 9 fete să se prostitueze, iar 2 dintre victime au fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu primarul Damian Butnaru, în chiar sediul Primăriei Mogoşeşti-Siret.

Judecarea în faţa Curţii de Apel a contestaţiei înaintate de cei trei s-a prelungit până când magistraţii nu au avut altceva de făcut decât să constate prescripţia răspunderii penale.

Pentru fiecare dintre cei trei, magistraţii au invocat deciziile CCR prin care a fost anulată pentru patru ani posibilitatea încetării cursului prescripţiei, scrie ZdI.

Potrivit publicației citate, procesul a fost marcat tot timpul de evenimente care au obstrucționat desfășurarea procesului, cu scopul de a-i face scăpați pe inculpați.

În plus, o decizie CCR ca pentru perioada 2018-2022 nu se poate aplica nicio cauză de întrerupere a cursului prescripției, din cauza unei formulări ambigue a Codului Penal, a făcut ca în cazul celor trei proxeneți să nu se mai poată prelungi judecata, întrucât răspunderea penală era deja prescrisă.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou