Inculpații din dosarul "Sex la Primărie", soldat cu ani grei de închisoare, salvați de CCR

Mirela Ene, 8 februarie 2023, Ora 12:18

  • print
  • |
inculpatii-din-dosarul-sex-la-primarie-soldat-cu-ani-grei-de-inchisoare-salvati-de-ccr-47427-1.jpg

Mărinimia Curţii Constituţionale lasă în libertate infractori periculoşi dovediţi, respectiv pe inculpații din dosarul "Sex la Primărie ". Tribunalul a împărţit în urmă cu patru ani pedepse cuprinse între 9 şi 18 ani de închisoare unui grup de trei indivizi, acuzaţi de viol, lipsire de libertate, trafic de persoane, pornografie infantilă şi trafic de minori. 

Cazul din județul Iași a revoltat o țară întregă.

Trei indivizi au obligat 9 fete să se prostitueze, iar 2 dintre victime au fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu primarul Damian Butnaru, în chiar sediul Primăriei Mogoşeşti-Siret.

Judecarea în faţa Curţii de Apel a contestaţiei înaintate de cei trei s-a prelungit până când magistraţii nu au avut altceva de făcut decât să constate prescripţia răspunderii penale.

Pentru fiecare dintre cei trei, magistraţii au invocat deciziile CCR prin care a fost anulată pentru patru ani posibilitatea încetării cursului prescripţiei, scrie ZdI.

Potrivit publicației citate, procesul a fost marcat tot timpul de evenimente care au obstrucționat desfășurarea procesului, cu scopul de a-i face scăpați pe inculpați.

În plus, o decizie CCR ca pentru perioada 2018-2022 nu se poate aplica nicio cauză de întrerupere a cursului prescripției, din cauza unei formulări ambigue a Codului Penal, a făcut ca în cazul celor trei proxeneți să nu se mai poată prelungi judecata, întrucât răspunderea penală era deja prescrisă.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou