„Regina Miky” gura de aur in vizorul DNA

Alin Cătălinoiu, 27 decembrie 2023, Ora 15:05

  • print
  • |
regina-miky-gura-de-aur-in-vizorul-dna-48089-1.jpeg

„Regina Miky” gura de aur in vizorul DNA

In urma recentelor cercetari ale DNA cu privire la achizitiile vacinurilor din pandemie la adresa fostului premier  FOLRIN CATU , si fostilor ministrii ai sanatatii, VLAD VOICULESCU si OANA MIHAILA, in vizorul procurorilor DNA, au intrat si alte persoane care urmeaza a fi audiate in legatura cu achizitii facute in pandemie. 

Numele Mihaelei Neagu  este  strâns legat de o  celebră afacere, derulată in pandemie. Este vorba despre SC Best Achiziții SRL, cea care a încheiat mai multe contracte cu ONAC pentru materiale de protecție sanitară si pentru furnizarea de teste rapide de salivă în școli. 

Mihaela Elena Neagu s-a descurcat bine și în pandemie, câștigând contracte frumoase cu statul pentru livrarea de măști și combinezoane, în principal, prin intermediul firmei Best Achiziții. În 2018, în acționariat intră și Alexandru Vlad Mihai Cristescu, fiul Mihaelei Neagu, după cum s-a scris în presă, și care mai apoi rămâne asociat unic, în timp ce Mihaela Neagu devine director general.

Alexandru Vlad Mihai Cristescu este cunoscut și ca fiind cel mai tânăr milionar de la noi, după cum l-a numit presa de profil în urmă cu câțiva ani.

Despre contractele Best Achiziții cu statul ar fi  multe de spus. Doar câteva exemple: în 2020, Best Achiziții a încheiat nu mai puțin de șapte contracte cu Administratia Spitalelor și Serviciilor Medicale București, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, în valoare de 9,2 milioane de lei, conform datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice. De asemenea, compania a mai  prins ceva contracte de dotare cu măști și combinezoane pentru spitalele din subordinea Primăriei București și multe altele.

În 2021, Best Achiziții a a vut o cifră de afaceri de 178,2 milioane lei și un profit de 22 milioane lei, dar și datorii de 59,3 milioane lei. Cel mai bun an a fost, însă, 2020 cu afaceri de 241,8 milioane și un profit de 62,7 milioane lei.

Best Achiziții SRL a fost fondată în 18 septembrie 2013, de Mihaela Elena Neagu și de Antonio Marius Dobre. În 7 ianuarie 2016, asociatul Dobre părăsește structura acționariatului SC Best Achiziții SRL. În august 2018, în calitate de asociat unic, Mihaela Elena Neagu majorează capitalul social, de la 200 la 2.000 de lei, prin cooptarea lui Alexandru Vlad Mihai Cristescu, un tânăr despre care presa a scris, în urmă cu mai mulți ani, că este chiar fiul Mihaelei Neagu. Ulterior, Cristescu rămâne unicul asociat al acestei companii.

Ei bine, protagoniștii afacerilor cu măști și combinezoane din timpul pandemiei s-au reunit, în calitate de asociați, în cadrul unei firme care se ocupă cu dezvoltarea imobiliară. Este vorba despre SC Diamond Real Estate SRL, firmă în care îi regăsim pe Robert Constantin Ionescu, avocat, fost viceprimar PDL al Capitalei și actual patron de firmă de securitate abonată la contracte cu statul (Akyle Security SRL), pe Simona Ciulavu, fosta consilieră a lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei și la Ministerul Transporturilor, patroana companiei BSG Business Select SRL (cea din dosarul fostului director al UNIFARM Adrian Ionel), precum și compania SC Best Achiziții SRL. Mai mult, Alexandru Vlad Mihai Cristescu, asociatul unic al SC Best Achiziții SRL, este partener cu Robert Ionescu și în compania SC Akyle Security SRL, alături de Constantin Pitcovici, tatăl fostului ofițer DGA Petru Pitcovici, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul lui Puiu Popoviciu. 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou