Află soluţia pentru un ten curat ca lacrima

Mirela Ene, 24 februarie 2013, Ora 22:22

  • print
  • |
afla-solutia-pentru-un-ten-curat-ca-lacrima-29546-1.jpg

Frumuseţea vine din interior - acesta este sloganul unei persoane optimiste, mereu veselă, care se simte bine în pielea ei. Însă mai există o componentă de care trebuie să ţinem cont: cea a sănătăţii. Astfel ne putem ghida şi după zicala "suntem ceea ce mâncăm".

De asemenea unele probleme ale tenului sunt ereditare, dar asta nu înseamnă că nu le poţi minimaliza efectul negativ cu ajutorul unui regim bun de îngrijire, dar şi un plan alimentar sănătos.

Nu mai este un secret pentru nimeni că alimentaţia de tip fast-food şi dulciurile reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate în general şi pentru piele în special, deoarece au un efect puternic de îmbătrânire.
Iată însă câteva soluţii eficiente cu efect rapid de curăţare a tenul.

1. Ritualul de îngrijire dimineaţă/seara trebuie să fie unul simplu şi rapid
Nu trebuie să petreci o oră în faţa oglinzii ca să aplici o grămadă de produse pe piele. Nu te vor ajuta, ba mai mult s-ar putea să îţi facă mai mult rău. Specialiştii recomandă să păstrezi un ritual cât mai simplu care să includă: un produs de curăţare fără săpun, un exfoliant blând şi o cremă hidratantă cu factor de protecţie ridicat.
Seara tenul tău are nevoie de curăţare şi o cremă de noapte hidratantă care să conţină retinol.

2. Nu cumpăra o mulţime de produse de îngrijire
Nu le vei folosi şi te vor descuraja de îndată ce le vezi înşirate pe toate în baie. Limitează-te la câteva produse de care ai nevoie cu adevărat, dau rezultate bune şi nu îţi consumă mult timp dacă le aplici. Un alt lucru pe care trebuie să-l ai mereu în vedere este termenul de valabilitate al produselor pe care le foloseşti. Verifică mereu data la care expiră şi nu le folosi dacă au depăşit termenul de valabilitate.

3. Mănâncă sănătos dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti aspectul pielii
Pe lângă rutina zilnică de îngrijire, tenul tău are nevoie de nutrienţi esenţiali pe care să-i asiguri din consumul de alimente sănătoase. Cea mai simplă soluţie ca să ai un ten impecabil este să te hidratezi, consumând apă plată şi ceaiuri medicinale neîndulcite, dar să ai şi o alimentaţie echilibrată.

Alimentele care conţin antioxidanţi sunt esenţiale pentru o piele sănătoasă, susţine specialistul. Include în meniul tău fructe de pădure, legume, verdeţuri, dar şi grăsimi bune din somon, avocado, ulei de măsline. Astfel tenul tău va primi nutrienţii de care are nevoie, spre deosebire de o alimnetaţie de tip fast-food care nu va face decât să-ţi înrăutăţească problemele existente.

4. Limitează consumul de sare şi proteine animale
Consumul moderat de sare este un pas important de care trebuie să ţii cont pentru a avea un ten curat. De asemenea, specialiştii recomandă ca proteinele să constituie 40% din alimentaţia ta zilnică fără să exagerezi. Acestea sunt importante pentru că stimulează producerea colagenului şi a elastinei care asigură aspectul impecabil al tenului.

5. Nu te culca machiată
Păstrează şerveţele demachiante la îndemână pentru serile când nu ai chef să te demachiezi. Este esenţial să nu dormi cu machiajul pe faţă, deoarece porii nu pot să respire şi pielea ta va îmbătrâni mult mai repede.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou