Cele mai ciudate ingrediente folosite în industria cosmetică

Mirela Ene, 4 august 2014, Ora 14:08

  • print
  • |
cele-mai-ciudate-ingrediente-folosite-in-industria-cosmetica-42290-1.jpg

Imaginaţia oamenilor nu are limite... şi se pare că nici industria de frumuseţe.

Am făcut pentru tine o listă cu cele mai ciudate ingrediente care se găsesc în produsele de beauty şi pe care probabil că ni le-am aplicat şi noi pe piele cel puţin o dată, chiar dacă nu am ştiut adevărata lor origine.

Solzii de peşte

Din solzii de peşte se obţine guanină, o bază azotată care este folosită de către industria cosmetică în lacurile de unghii. Specialiştii spun că nu este nimic ciudat în acest ingredient, el fiind folosit de mulţi ani în acest scop.

Secreţia de melc

Bogată în proteine, colagen şi elastină, se găseşte în unele creme hidratante, dar şi în produsele antirid.

Placenta

Pentru că este bogată în hormoni şi nutrienţi care acţionează reparând în profunzime zonele afectate, placenta (de animale) se regăseşte adesea în măştile pentru păr, serumurile antirid, dar şi în unele creme hidratante.

Creasta de cocoş

Cine s-ar fi gândit la asta?... Deoarece conţine acid hialuronic se foloseşte în produse antirid sau diverse serumuri pentru volumul buzelor.

Uleiul din ficat de rechin

Este un ulei intens hidratant, care acţionează în profunzime şi care se găseşte uneori în tratamentele pentru păr sau în loţiunile hidratante de corp.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou