Celulita, între mit și realitate

Mirela Ene, 25 noiembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
celulita-intre-mit-i-realitate-36210-1.jpg

Chiar dacă majoritatea femeilor și-ar dori să nu aibă celulită, 90% dintre femei se confruntă cu această problemă.

Cu toate că nu există un leac pentru celulită, femeile se străduiesc și cheltuie milioane de euro pe creme, masaje și tot felul de "tratamente-minune". Iată câteva mituri despre celulită:

Dacă pierzi în greutate vei scăpa și de celulită

În cazul unor persoane, kilogramele în minus vor diminua și celulita, însă regula nu este valabilă pentru toți. Dimpotrivă, unele femei descoperă îngrozite că celulita lor arată mai rău după ce au slăbit. Nu există nicio garanție că slăbitul va diminua nivelul de celulită.

Cremele te pot scăpa de celulită

Cremele topice nu reprezintă un leac pentru celulită, atraga atenția experții, care admit însă că, pe termen scurt, cremele care conțin acid retinoic, un metabolit al vitaminei A, pot face ca pielea să pară mai fermă.

Doar persoanele supraponderale au celulită

Oricât de greu ar fi de crezut, chiar și topmodelele și atleții profesioniști pot avea celulită, însă, datorită puterilor magice ale Photoshop-ului, această problemă nu apare niciodată în paginile revistelor glossy.

Dacă ești predispusă să ai celulită, nu ai ce face

Celulita este determinată genetic într-o bună măsură, însă asta nu înseamnă că trebuie să te culci pe o ureche. Dacă faci exerciții fizice des, ai o alimentație sănătoasă și te odihnești suficient vei observa că celulita va fi diminuată.

Bronzul te "scapă" de celulită

Este adevărat că, într-o oarecare măsură, pielea bronzată maschează celulita, însă pe termen lung bronzul face mai mult rău decât bine la acest capitol. Pielea distrusă de soare sau de solar este mai subțire și mai puțin rezistentă, ceea ce face ca celulita să devină mai vizibilă.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou