Cum îţi poţi alege rujul în funcţie de ten

Mirela Ene, 24 aprilie 2014, Ora 20:05

  • print
  • |
cum-iti-poti-alege-rujul-in-functie-de-ten-39603-1.jpg

Alegerea unui ruj care să te avantajeze cu adevărat nu mai pare chiar atât de uşoară atunci când te afli în faţa unui raft cu zeci de nuanţe. Pasteluri ori roşu aprins, texturi perlate, sidefate sau mate, nuanţe aprinse şi tonuri nude... Ce ţi se potriveşte şi ce vei alege în final?

Culoarea tenului dictează foarte mult în momentul alegerii culorii, aşa că urmăreşte ca rujul să se potrivească în primul rând cu ea şi mai apoi cu părul sau ochii. Testează întotdeauna culoarea, cel mai bine pe tenul nemachiat.

Pentru tenul deschis

Pielea albă este cel mai bine pusă în valoare de rujuri în tonuri dulci, delicate, ca roz trandafiriu, roşu-corai, nuanţe de piersica. Daca tenul e palid, ai nevoie de rujuri pastelate: lila, nude cu tonuri de roz sau portocaliu deschis. Pentru tenul deschis, cu tente de galben, cele mai potrivite culori sunt roşu-cherry sau roşu-maroniu, dar nu foarte intens şi roz-somon. În funcţie de culoarea parului, celor cu tenul deschis li se potriveşte şi un ruj roşu intens sau pruna.

De evitat!

Nuanţele maro-ciocolatiu, mov închis şi alte nuanţe foarte puternice.

Pentru tenul mediu

Bej maroniu (nuanţa mai deschisă), nude-caramel, roz intens, mov-prună sunt câteva dintre cele mai potrivite nuanţe de rujuri, dacă ai acest tip de ten. La ocazii speciale, poţi purta un roşu aprins ori burgundy. De evitat: nuanţele nude, care nu se diferenţiază de culoarea tenului sau rozurile mai deschise decât tenul.

Pentru tenul măsliniu

Te avantajează culorile mai intense şi aprinse: roşu în aproape toate variantele, vişiniu, mov-violet, mov-prună, oranj închis, ciocolatiu-auriu, chiar şi roz închis. De evitat! Nuanţele prea deschise, care te fac să pari palidă, bejurile şi, în unele cazuri, portocaliul.

De reţinut!

După ce te-ai bronzat, evită să mai porţi nuanţe pastelate pe buze. Cel mai bine le pui în valoare cu un ruj roşu închis.  Testează întotdeauna rujul înainte de a-l cumpăra. Culoarea pe care o vezi în tub va arăta diferit când o vei aplica, deoarece contează foarte mult şi nuanţa naturală a buzelor.

Ţine cont de restul machiajului şi alege rujul în funcţie de culorile folosite, dar şi de momentul zilei. Daca ai mai mereu buzele uscate, alege rujuri cremoase, cu vitamine.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou