Descoperă secretul oamenilor de succes!

Ziarul Atac, 2 ianuarie 2012, Ora 16:14

  • print
  • |
descopera-secretul-oamenilor-de-succes-1.jpg

Cinci secrete ale oamenilor de succes. Reguli simple care îţi pot transforma viaţa

Chiar dacă au cunoscut succesul în domenii diferite, persoanele excepţionale au câteva strategii de viaţă în comun, scrie Harvard Business Review.

Stabileşte-ţi obiective clare

Când îţi stabileşti un obiectiv, încercă să fii cât mai clar cu putinţă. Spre exemplu, "vreu să scap de 10 kilograme" este un obiectiv mult mai bun decât "vreau să slăbesc", pentru că îţi conferă o reprezentare clară a succesului. De asemenea, strategiile trebuie să fie la fel de clare. În loc de "voi mânca mai puţin", adoptă un regim alimentar bine pus la punct.

Fii un optimist realist!

Când îţi stabileşti un obiectiv trebuie să crezi cu toată fiinţa că vei reuşi să-l atingi. Nu trebuie însă să subestimezi eforturile necesare pentru a face asta. Persoanele care subestimează obstacolele care le stau în cale sunt predispuse la eşec.

Antrenează-ţi voinţa

Voinţa se poate la fel ca grupele musculare ale organismului. Dacă o pui la lucru în mod constant va deveni tot mai puternică şi te va ajuta să-ţi îndeplineşti scopurile. Pentru a-ţi construi o voinţă de fier, apucă-te mereu de sarcini care nu îţi fac plăcere dar care îţi sunt utile. Spre exemplu, încearcă să faci sport în mod regulat şi să acumulezi în permanenţă noi cunoştinţe.

Nu întinde coarda

Oricât de mult ţi-ai antrena voinţa, aminteşte-ţi mereu că are nişte limite.Nu te înhăma la două sarcini dificile în acelaşi timp (să te laşi de fumat şi să ţii un regim de slăbit) şi nu încerca să te înconjori de tentaţii pentru a-ţi demonstra ţie şi celor din jur controlul de sine. Oamenii de succes ştiu să nu-şi îngreuneze în mod gratuit eforturile de atingere a unui scop.

Concentrează-te pe ce vei face, nu pe ceea ce NU vei face

Vrei să scazi în greutate, să te laşi de fumat sau să-ţi controlezi nervii? Atunci încearcă să te gândeşti la cum vei înlocui obiceiurile rele cu unele bune, în loc să te concentrezi exclusiv asupra obiceiurilor rele.

sursa: Realitatea.net

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou