Iată care sunt tendinţele în materie de unghii

Ziarul Atac, 28 mai 2012, Ora 11:30

  • print
  • |
iata-care-sunt-tendintele-in-materie-de-unghii-1.jpg

Manichiura este cartea de vizită a reprezentantelor sexului frumos. Culorile aplicate, dar şi lungimea unghiilor, sunt la fel de importante ca şi ţinuta vestimentară, încălţămintea, coafura şi accesoriile, pentru a fi o prezenţă plăcută în orice moment al zilei. Se pare că, şi anul acesta, manichiura french este printre preferatele doamnelor şi domnişoarelor din Baia Mare.

Schimbările în materie de culoare şi lungime nu sunt surprinzătoare în ceea ce priveşte manichiura, în acest an, însă, spre bucuria multor femei, specialiştii nu adoptă doar un singur model. Astfel, de la modelele simple, până la cele sofisticate, de la culorile obişnuite şi până la cele ieşite din tipar - orice este permis atâta timp cât este combinat cu gust şi se ţine cont şi de restul vestimentaţiei. Ca să fii în trend, trebuie doar să dispui de imaginaţie. „Manichiura french sau o singură culoare de ojă sunt printre preferatele băimărencelor care adoptă ţinuta clasică", precizează Maria Criste, manichiuristă şi tehnician unghii false. „De asemenea, manichiura lună este cerută din ce în ce de mai multe doamne. Este o manichiură simplă, potrivită atât ţinutelor elegante, cât şi celor casual", adaugă Maria.

În schimb, băimărencele îndrăzneţe şi nonconformiste aleg nuanţele de auriu, argintiu şi derivatele acestora. „Şi oja neon este la mare căutare. Portocaliul, rozul fosforescent şi galbenul aprins se numără printre culorile vedetă ale acestui sezon. În general, clientele care optează pentru o astfel de manichiură sunt adolescente şi tinere, în jur de 20 de ani", menţionează manichiurista. „În cazul în care nu doresc o manichiură prea stridentă, pot alege culori nude, peste care se pot adăuga modele realizate din nuanţe fosforescente", continuă aceasta. Totodată, culori populare în această vară sunt şi roşul clasic, culorile pastel, nunaţele de galben în combinaţie cu diferite umbre închise sau manichiura cu aplicaţii metalice. „Manichiura ne reprezintă pe fiecare dintre noi. Important e ca, indiferent de modelul şi culorile pe care le alegem, acestea să fie asortate cu look-ul pentru care optăm", spune Maria.

Trei tipuri de unghii tehnice

După modul de aplicare, există trei tipuri de unghii tehnice: protecţia pe unghia naturală, unghiile din gel şi tipsurile. Prima dintre acestea presupune simpla aplicare a gelului pe suprafaţa unghiei naturale. „Prin această metodă, unghia naturală rămâne la dimensiunea ei, însă este mult mai protejată, reducând la minimum riscul de a se rupe. O recomand celor care îşi pot creşte singure unghiile şi celor care consideră că nu s-ar putea obişnui dintr-o dată cu o lungime mai mare la unghii", spune manichiurista. A doua categorie a unghiilor false, cunoscută sub numele de „unghii din gel", se realizează prin fixarea unui şablon metalic sau de hârtie sub unghia naturală. Gelul se aplică începând de la cuticulă şi se continuă pe acest şablon gradat, până la dimensiunea dorită de clientă. „ O a treia modalitate de a realiza unghii tehnice este aplicaţia cu tips. Tipsul este un fel de unghiuţă din plastic care se lipeşte cu un lipici special pentru unghii, pe vârful acesteia, după care se scurtează la dimensiunea dorită", explică Maria. „Pe urmă, se pileşte până ajunge la nivelul unghiei naturale astfel încât să nu se mai vadă deloc diferenţa. Următorul pas constă în aplicarea gelului de la cuticulă, până la vârful tipsului", precizează Maria.

„Crearea unei manichiuri sofisticate nu este deloc dificilă"

Cele care nu îşi permit ori nu dispun de timpul necesar pentru a merge lunar la salon sau pur şi simplu nu sunt adeptele unghiilor tehnice, pot să se folosească de propria imaginaţie pentru a avea o manichiură de invidiat. „Crearea unei manichiuri sofisticate nu este deloc dificilă, dacă dispui de instrumentele necesare şi un pic de îndemânare. Pentru a exersa, sfatul meu este să se înceapă cu modele simple", spune manichiurista. „De exemplu, pentru manichiura french, se va aplica drept culoare de bază o nuanţă pe care o preferă şi vor aştepta să se usuce, înainte de a crea, cu ajutorul unui lac de unghii, o linie curată şi clară, într-o nunaţă contrastantă", le sfătuieşte Maria pe băimărencele care îşi fac singure manichiura. „Dacă le tremură mâna şi nu pot trasa o linie precisă, se vor folosi de benzile adezive speciale pentru manichiura french. După ce aceasta se va usca, se va aplica luciul de unghii care are rolul de a conferi un luciu aparte unghiei, dar şi de a mări durata de viaţă a manichiurii", spune în încheiere Maria Criste.

IOANA VLAD

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou