Motivul pentru care în Europa bărbații mor cu aproape 10 ani mai devreme decât femeile

Mirela Ene, 18 martie 2013, Ora 00:01

  • print
  • |
motivul-pentru-care-in-europa-barba-ii-mor-cu-aproape-10-ani-mai-devreme-decat-femeile-29872-1.jpg

Potrivit unui nou studiu, speranța de aviață a bărbaților europeni este mai redusă decât a femeilor. Deşi oamenii trăiesc mai mult ca niciodată, bărbaţii au înregistrat un progres mai redus decât femeile, fiind cu o generaţie în urmă, relatează autorii noului raport.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a analizat datele a nouă milioane de persoane din 53 de ţări. Concluziile analizei arată că bărbaţii nu au reuşit încă să atingă creşterea în speranţa de viaţă reuşită de femei în 1980.

Din acest motiv, diferenţa dintre speranţa de viaţă la femei şi cea la bărbaţi este de 7,5 ani. Statisticile la nivelul anului 2010 arată că femeile din Europa trăiesc, în medie, 80 de ani, pe când speranţa medie de viaţă la bărbaţi este de doar 72,5 ani.

Motivul pentru care există această diferență îl reprezintă stilul de viață și ocupațiile pe care le au cele două sexe. Raportul elaborat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dezvăluit inegalităţi mari și între state în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, însă aceste diferenţe sunt mai pronunţate în rândul bărbaţilor.

Ţările cu cea mai mare diferenţă între speranţa de viaţă la femei şi cea la bărbaţi sunt Belarus, Estonia, Kazakhstan, Lituania, Muntenegru, Rusia şi Ucraina. Cele în care se înregistrează cea mai mică diferenţă sunt Islanda, Olanda, Suedia şi Marea Britanie.

Printre principalii factori de risc pentru europeni se numără tutunul şi consumul excesiv de alcool. Afecţiunile cardiovasculare rămân pe primul loc în clasamentul cauzelor deceselor, urmate de cancer.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou