Ştiai că săritul coardei anulează senzaţia de foame?

Ziarul Atac, 15 aprilie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
stiai-ca-saritul-coardei-anuleaza-senzatia-de-foame-30208-1.jpg

Un studiu japonez vă îndeamnă să săriţi coarda sau să faceţi orice fel de exerciţiu fizic care implică mişcarea ritmică pe verticală, conform unui material publicat de LiveScience.

Există şi alte studii care au ajuns la concluzia că exerciţiile fizice pot suprima senzaţia de foame însă pentru scurte perioade de timp, prin eliberarea în stomac a unor hormoni care reglează apetitul. De aici au pornit cercetătorii japonezi care au vrut să afle dacă această "indispoziţie stomacală" ce se produce în timpul exerciţiilor fizice care implică sărituri pe verticală poate avea efectul de a modifica nivelul unor hormoni precum grelina (hormon ce este eliberat atunci când ne este foame), mai mult decât în cazul altor tipuri de exerciţii fizice.

Practic ei au dorit să identifice acele exerciţii fizice care ne pot ţine cel mai mult timp de foame. Studiile anterioare au indicat faptul că alergatul suprimă apetitul mai mult decât mersul pe bicicletă, spre exemplu. Atunci când sărim coarda întregul organism este mişcat în sus şi în jos mai mult decât atunci când alergăm.

Pentru a testa această idee, cercetătorii au selecţionat un grup de 15 tineri cu vârsta în jur de 24 de ani. Aceştia au fost puşi, prin rotaţie, în zile diferite, fie să sară coarda timp de 30 de minute, fie să meargă pe o bicicletă staţionară sau să se odihnească pe o canapea.

sursa: Doctorulzilei.ro

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou