Uite cum îşi îngrijesc vedetele părul!

Ziarul Atac, 22 aprilie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
uite-cum-isi-ingrijesc-vedetele-parul-30344-1.jpg

Au tot felul de trucuri şi măşti făcute în casă

Nu toate vedete sunt adeptele saloanelor de înfrumuseţare şi ale produselor cosmetice scumpe. Tot în tratamentele naturiste, în măştile cu produse din cămară şi în trucuri moştenite de la bunica au parcă mai multă încredere. Iată câteva dintre secretele lor.

Geanina Ilieş, superba prezentatoare a ştirilor sportive de la Antena 1, spune că, pentru ea, alimentaţia corectă, hidratarea, odihna şi optimismul sunt cei mai buni aliaţi ai frumuseţii. "Mănânc peşte aproape zilnic şi beau circa trei litri de apă pe zi. Încep mereu ziua cu un duş cald, la sfârşitul căruia stau aproximativ 10 secunde în apă rece, atât cât suport. Acest procedeu stimulează circulaţia la nivelul pielii. Iar atunci când am ochii obosiţi după o zi de muncă, aplic demachiantul şi crema reci, după ce le-am ţinut în frigidere", dezvăluie Geanina Ilieş.

Nu obişnuieşte să cheltuiască o avere pe tratamente de înfrumuseţare. Şi le face singură, acasă. Pentru îngrijirea părului, atunci când observă că are tendinţă de îngrăşare, aplică o mască compusă din suc de lămâie, apă şi trei linguriţe de miere. O lasă să acţioneze pe scalp şi păr un sfert de oră, după care clăteşte. Apoi, pentru nutriţia firului de păr, amestecă o banană cu trei linguri de iaurt, două linguri de ulei de măsline, două de miere şi o jumătate de lingură de ulei de ricin. Aplică această mască pe părul umed, îl acoperă cu un prosop şi lasă să acţioneze timp de o oră, după care clăteşte.

Cântăreaţa Silvia Lăuneanu are un păr superb, lung şi negru. Mărturiseşte că foloseşte o dată pe lună o mască din ulei de măsline, zeamă de lămâie, gălbenuş de ou, vitamina A şi o soluţie ce conţine petrol. O aplică de la rădăcină până la vârfuri, îşi înfăşoară părul într-un prosop şi stă cu ea câteva ore. „Pentru mine, îngrijirea e numai acasă. Ştiu o mulţime de reţete de măşti şi mă simt excelent cu ele", spune Silvia.

Bebeluşa Oana Ioniţă este chiar nemulţumită de hair-stilişti. Nu o dată i s-a întâmplat să o tundă urât sau să îi distrugă părul. Astfel, a învăţat să-şi îngrijească acasă podoaba capilară, să se vopsească singură, ba chiar să se tundă. "Aseară mi-am tăiat singură bretonul. Nu e mare filosofie. La salon niciodată nu îmi iese aşa cum vreau", spune Oana.

O dată pe lună, aplică pe rădăcina părului şi pe lungimi un amestec format din ulei de măsline, gaz dublu rafinat şi petrol. Se găsesc în magazinele naturiste. "Stau cu acest amestec două-trei ore, apoi mă spăl foarte bine. Gazul şi petrolul întăresc rădăcina, iar uleiul de măsline face părul moale şi plăcut la atingere. Evident, nimeni nu poate intra în casă când stau cu această soluţie pe cap pentru că miroase. Aşa că o aplic numai când sunt singură", adaugă bebeluşa.

Anca Ţurcaşiu se bazează pe uleiul de argan atunci când vrea să-şi îngrijească părul. Îl aplică seara, pe lungimi, îşi pune o căciulă pe cap şi stă cu el până dimineaţa, când se spală. "Eu am părul foarte aspru, iar buclele nu sunt bine definite, am un creţ ca de mătură. Acest ulei potoleşte părul, îl face mai moale. Îl folosesc o dată la două săptămâni", mărturiseşte cântăreaţa.

3 sfaturi dacă ai părul gras

Potrivit medicului primar dermatolog de la Medsana, Constantin Venerus, părul gras este rezultatul unei dereglări ale glandelor sebacee, de cele mai multe ori de natură genetică. Factori precum stresul, alimentaţia dezechilibrată (bogată în grăsimi), oboseala, şamponări incorect efectuate, utilizarea abuzivă a vopselurilor chimice, pălării prea fixe pe cap sau folosirea şampoanelor nepotrivite - pot accentua problema. Specialiştii şampoanelor Clear îţi dau trei sfaturi:

1. Un regim cu un conţinut scăzut în uleiuri şi grăsimi poate diminua cantitatea de sebum. Urmând o dietă bazată pe fructe şi legume, vei vedea rezultate şi la nivelul scalpului;
2. Masajul uşor al scalpului înainte de a te spăla pe cap te va ajuta să stimulezi circulaţia la nivelul pielii capului, controlând astfel producţia de sebum;
3. Atunci când utilizezi foehn-ul, reglează-l la o temperatură cât mai mică, ţine aparatul la o distanţă de minimum 15 cm şi nu insista niciodată mai mult de 15 secunde într-o singură zonă.

Sursa: Click!

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou