Copii eutanasiați în Belgia

Cristian Blănuţă, 31 octombrie 2013, Ora 19:19

  • print
  • |
copii-eutanasia-i-in-belgia-35436-1.jpg

Autorităţile din Belgia vor să legalizeze sinuciderea asistată pentru copiii aflaţi în cazuri disperate. Măsura pe care vor să o adopte belgienii în premieră mondială este extrem de controversată, deoarece, în primul rând, copiii nu au suficientă capacitate de discernământ pentru a decide asupra vieţii lor.

Măsura ar fi o premieră mondială. Susţinătorii eutanasiei în cazul copiilor, cu acordul părinţilor, susţin că familiile au nevoie de o astfel de opţiUne în cazurile cu adevărat disperate.
De partea cealaltă, cei care se opun unei astfel de legi susţin că minorii nu au suficient discernământ pentru a decide singuri să îşi pună capăt vieţii.


Belgia este deja un "pionier" al eutanasiei. În ultimul deceniu, numărul belgienilor care au ales sinuciderea asistată a crescut de la 235, în 2003, la 1,432 de cazuri în 2012.


Propunerea acestei măsuri a declanşat un adevărat scandal în Belgia, eutanasia, termen ce defineşte o "moarte uşoară", amintind mai degrabă de primul program de ucidere în masă iniţiat de Germania nazistă ce a avut ca ţintă uciderea bolnavilor psihici şi a celor cu handicapuri fizice atât din Germania, cât şi din unităţile medicale din teritoriile anexate, potrivit ushmm.org. Termenul de "eutanasie" a fost folosit ca eufemism pentru programele de exterminare a evreilor din lagărele naziste.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou