Drama din Muntenegru. Lista răniților aflați în spitalele din Podgorica

Cristian Blănuţă, 24 iunie 2013, Ora 10:36

  • print
  • |
drama-din-muntenegru-lista-rani-ilor-afla-i-in-spitalele-din-podgorica-31928-1.jpg

18 români aflaţi în vacanţă în Muntenegru au murit duminică într-un accident cumplit produs pe podul Grlo. La ieşirea dintr-un tunel, autocarul a rupt un parapet şi s-a prăbuşit 40 de metri într-o prăpastie. 29 de persoane, între care şi un copil de şapte ani, au scăpat cu viaţă şi au fost transportate la un spital din capitala Podgorica. Şapte dintre turiştii români sunt în stare gravă, conform RTV.


Pe site-ul clinicii din Podgorica, unde au fost transportaţi turiştii români răniţi în accidentul rutier produs duminică pe drumul national Kolasin - Podgorica, pe podul "Grlo", a fost publicată lista victimelor. Din cele 32 de persoane transportate, una era deja decedată, două au murit la scurt timp de la sosirea la spital, iar şapte se află la terapie intensivă. Restul de 22 de persoane se află internate în diferite secţii ale spitalului.
LISTA ROMÂNILOR INTERNAŢI LA CLINICA DIN PODGORICA:
Clinica de Ortopedie și Traumatologie:
1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobaț
3. Georgeta Marinescu
4. Victor Vulpe
5. Gheorghe Roibu
6. Niculescu Ana Mihaela

Clinica de oftalmologie:
1. Mariana Sora
2. Liliana Dorobantu
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobaț Florin
5. Mester Elena

Chirurgie toracică
1. Elena Roibu
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Olga Elena Hutchinson
5. Rodica Radu
Clinica de ORL și chirurgie maxilo-facială:
1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta

Chirurgie digestivă:
1. Dana Elena Tamara

Chirurgie plastică:
1. Leescu Georgeta
Neuro-chirurgie:
1. Nitu Gheorghita
De asemenea, la spitalul din Podgorica mai sunt internate alte şapte persoane la terapie intensivă, cărora nu li se poate dezvălui numele, fiind inconştiente.
18 români au murit şi alți 29 au fost răniți într-un accident de autocar produs în Muntenegru. Printre victime se află şi un copil, care este rănit.
În autocar se aflau 47 de turiști, între care un copil de şapte ani, doi șoferi şi un ghid. La nivelul Ministerului Afacerilor Externe s-a format o celulă de criză, o aeronavă militară fiind deja la locul tragediei. MAE a deschis şi două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit în prăpastie: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259.
Excursia din Muntenegru a fost organizată de Mareea Travel. Autocarul prăbuşit în prăpastie aparţinea Gregory Tour.
Turiştii români plecaseră într-un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit. Cei mai mulţi dintre turişti erau pensionari.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou