O nouă tragedie în Mediterană. Zeci de imigranți s-au înecat încercând să ajungă în Italia

Ziarul Atac, 5 mai 2015, Ora 16:04

  • print
  • |
o-noua-tragedie-in-mediterana-zeci-de-imigranti-s-au-inecat-incercand-sa-ajunga-in-italia-46470-1.jpg

Zeci de imigranți s-au înecat în largul coastelor sudice ale Italiei în timp ce încercau să treacă Mediterana cu o ambarcațiune, a anunțat marți organizația umanitară internațională 'Salvați copiii', relatează DPA.

''Supraviețuitorii ne-au spus că circa 40 de migranți au căzut în apă'', a declarat purtătoarea de cuvânt a organizației, Giovanna Di Benedetto. Circa două sute de imigranți care au supraviețuit accidentului au ajuns în orașul Catania, din estul Siciliei.

O navă militară malteză de mici dimensiuni și un vas militar italian au debarcat marți dimineața mai mult de 1.000 de imigranți în porturile italiene Pozzallo, în Sicilia, și Salerno de lângă Napoli. Aproximativ 500 de imigranți, aflați la bordul unei nave italiene, sunt așteptați la Palermo.

Purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Giovanna Di Benedetto, a anunţat că, deocamdată, cauzele acestui accident nu sunt cunoscute. La fel, nici numărul celor decedaţi nu este exact.

Cel puţin 1.750 de oameni au murit anul acesta încercând să traverseze Marea Mediterană.

În prezent, mai mult de 80.000 de imigranți, dintre care 14.000 de minori, sunt găzduiți de structuri italiene. Italia i-a cerut luni Uniunii Europene să ia 'măsuri semnificative' în fața fluxului neîntrerupt de imigranți prin Marea Mediterană, după ce aproximativ 6.000 dintre ei au fost salvați într-un singur weekend. Pentru prima dată, nava de patrulare franceză Commandant Birot, trimisă în cursul săptămânii trecute pentru a consolida dispozitivul european din Mediterana, a participat sâmbătă la operațiunile de salvare a imigranților din Mediterana, salvând 219 persoane aflate în trei ambarcațiuni în dificultate, potrivit Agerpres.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou