Adrian Mutu ar putea pleca de la Rapid! Este pe lista unei echipe din serie A

Anca Bratu, 17 ianuarie 2023, Ora 10:13

  • print
  • |
adrian-mutu-ar-putea-pleca-de-la-rapid-este-pe-lista-unei-echipe-din-serie-a-47297-1.jpg

Adrian Mutu are un parcurs bun cu Rapid în acest sezon, dar antrenorul de 44 de ani ar putea spune adio Giuleștiului pentru a ajunge în Serie A. Presa din Italia anunță că "Briliantul" este primul pe lista Salernitanei, club care l-a demis pe Davide Nicola, după eșecul usturător de pe terenul Atalantei, scor 2-8, conform eurosport.

Adrian Mutu se pregătește de reluarea campioanatului cu Rapid, dar acesta ar putea pleca în zilele următoare din Giulești. Conform Goal Italia, managerul de 44 de ani este primul pe lista celor de la Salernitana.

Clubul din Sud-Vestul Italiei l-a demis ieri pe Davide Nicola, după înfrângerea la scor în deplasarea de la Bergamo, cu Atalanta, scor 2-8.Conform sursei citate, Mutu este în pole-position pentru a prelua banca echipei aflate pe locul 16 în Serie A.

Practic, "Briliantul" are mingea în terenul său și doar el va decide dacă va accepta sau nu să o antreneze pe Salernitana. Despărțirea de Rapid nu e, însă, o decizie atât de simplă. Giuleștenii au șanse mari să-și îndeplinească obiectivul, acela de a intra în play-off și chiar să ocupe un loc de cupă europeană la finalul sezonului. 

Astfel, Mutu este pus în situația de a alege să rămână la un club unde a avut rezultate bune, poate peste așteptări, și a pleca într-un campionat de top, și nu oricare, ci acela în care a cunoscut cele mai mari satisfacții ca și jucător. 

Șansele de a ajunge în Serie A nu se ivesc în fiecare zi, cu atât mai puțin pentru antrenorii străini și fără mare experiență cum e Adrian Mutu. Chiar dacă Salernitana nu este un club cu mari pretenții, poate fi o rampă de lansare către formații mai galonate din "Cizmă". Gruparea din Salerno are un sezon slab, dar rămânerea în Serie A nu ar trebui să fie o mare problemă. După 18 etape, Salernitana are 18 puncte, cu 9 mai multe decât Sampdoria și Verona, primele două echipe aflate sub linia retrogradării.

Conform sursei citate, dacă nu vor ajunge la un acord cu Adrian Mutu, șefii Salernitanei vor alege dintre Walter Mazzarri și Eusebio Di Francesco, ambii liberi de contract. Dacă va ajunge în Serie A, Mutu ar deveni primul antrenor român de la Constantin Gâlcă încoace care antrenează într-unul din cele 5 campionate de top ale Europei. Acesta din urmă a pregătit-o pe Espanyol între decembrie 2015 și mai 2016. 

 

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou