12 zile libere legale in 2014

Dan Alexandru, 1 ianuarie 2014, Ora 14:29

  • print
  • |
12-zile-libere-legale-in-2014-1.jpg

Nouă dintre cele 12 zile libere legale din acest an cad în timpul săptămânii. Primele zile libere din 2014 sunt întâi şi 2 ianuarie, urmate de cele acordate de Paşte, respectiv 20 şi 21 aprilie. Ziua de Paşte fiind oricum liberă, căci pică duminica.

În 2014, Ziua Internaţională a Muncii, 1 mai, va fi într-o zi de joi, însă, după "modelul" anilor trecuţi, nu ar fi exclus ca Guvernul să declare şi ziua de vineri ca fiind liberă. 

Rusaliile vor fi sărbătorite în zilele de 8 şi 9 iunie, adică duminică şi luni. Însă şi în acest caz putem spune că se mai pierde o zi din cele 12 libere, căci prima zi de Rusalii pică în fiecare an duminica, când oamenii oricum au liber. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, 15 august, cade într-o zi de vineri. 

Angajaţii vor "pierde" anul viitor una dintre zilele libere pentru că Sfântul Andrei, sărbătorit în 30 noiembrie, va fi într-o zi de duminică. 

În schimb, ultima lună a acestui an va veni cu trei zile libere, pentru că atât Ziua Naţională a României din 1 decembrie, cât şi primele două zile ale Crăciunului vor fi în timpul săptămânii, respectiv luni, joi şi vineri. 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou