Alimente care te ajută să scapi de insomnie

Ziarul Atac, 19 ianuarie 2015, Ora 03:02

  • print
  • |
alimente-care-te-ajuta-sa-scapi-de-insomnie-45210-1.jpg

Dacă suferi de insomnie sau ai un somn agitat, probabil că te gândești deja la o mulțime de tratamente. Dacă nu ai găsit încă remediul pentru problema ta, încearcă să consumi cât mai des aceste alimente care îți vin în ajutor.

Iată câteva alimente la care niciodată nu te-ai gândit că au asemenea proprietăți, dar care te vor ajuta să ai un somn cât mai liniștit:

1. Mierea de albine. Cu o oră înainte de culcare, bea un pahar de apă la temperatura camerei cu o lingură de miere de albine pe care o dizolvi în el. Acest truc te relaxează și îți pregătește organismul pentru somn. Mierea calmează și reduce starea de agitație.

2. Bananele. Bananele sunt o sursă bogată de potasiu. Mineralele joacă un rol important în problema pe care o ai. Mineralele pe care bananele le conțin au un efect sedativ și te ajută să dormi mai bine.

3. Nucile. Nucile măresc nivelul de serotonină, hormonul responsabil de fericire. De asemenea conțin minerale care îmbunătățesc calitatea somnului și te ajută să dormi bine.

4. Cireșele. Cireșele sunt bogate în melatonină. Aceast hormon te ajută să ai un somn liniștit și te calmează.

5. Ceaiul din plante. Ceaiul negru și ceaiul verde conțin cafeină, care trebuie evitată în a doua jumătate a zilei. Consumă ceaiuri din plante pentru că te vor ajuta să tratezi insomnia și nervozitatea. De exemplu, o cană de ceai de mușețel sau valeriană poate face minuni înainte de culcare.

6. Strugurii. La fel ca și cireșele, strugurii sunt bogați în melatonină. Acest hormon te ajută să controlezi ciclul somn-trezire. Vinul făcut din anumite soiuri de struguri poate să conțină un nivel ridicat de melatonină, însă cu toate acestea alcoolul nu este indicat înainte de culcare. Cel mai bine este să mănânci struguri proaspeți.

7. Ouăle. Ouăle conțin anumiți amino acizi care au un rol important în tratarea insomniei.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou