Beneficiile nebănuite ale pepenelui galben

Mălina Andrei, 11 iulie 2015, Ora 12:27

  • print
  • |
beneficiile-nebanuite-ale-pepenelui-galben-46625-1.jpg

O felie potrivită de pepene galben are numai 56 de calorii, dar asigură necesarul de vitamina A şi beta-caroten, doi nutrienţi importanţi pentru vedere. Pepenele galben este indicat să se consume pentru conţinutul semnificativ de potasiu, vitamina B6, fibre şi vitamina B3.

Combinarea acestor substanţe nutriţionale fac din acest fruct un energizant natural, care ajută şi la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Pe lângă gustul delicios, pepenele galben reglează apetitul, fiind un desert indicat în curele de slăbire şi are un efect vitalizant puternic, mai ales în cazul persoanelor care suferă de anemie.

Pentru tratarea arsurilor solare sau pentru un efect vitalizant general se vor aplica felii subţiri de pepene galben pe ten.

Acestea trebuie ţinute în prealabil la frigider. Atenţie! Persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume pepene galben pentru că are multe glucide, ceea ce ar putea influenţa nivelul de zahăr din sânge. Mâncat cu moderaţie, acesta nu are alte efecte negative.

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou