Cum depozitezi ingenios lucrurile pe care nu le mai foloseşti

Mirela Ene, 22 decembrie 2014, Ora 13:48

  • print
  • |
cum-depozitezi-ingenios-lucrurile-pe-care-nu-le-mai-folosesti-44893-1.jpg

Ţi se pare că ai mereu dezordine în casă oricât de des ai face curat? Poate nu ştii cum să-ţi organizezi spaţiul de depozitare pe care îl ai în casă.

Iată câtva sfaturi care te vor ajuta la nevoie.

Fă curăţenie! - Inspectează locuinţa şi sortează lucrurile pe care trebuie să le arunci şi cele pe care vrei să le păstrezi. Este recomandat să mai arunci din maculatură pentru a evita depunerile de praf: cutii de carton deteriorate, hârtii, ziare sau reviste vechi pe care le-ai citit deja. De asemenea, donează hainele vechi şi încălţămintea pe care n-o mai porţi. Încearcă să scapi de aparatura electronică şi electrocasnică defectă. Produsele de acest gen nu pot fi aruncate la gunoi ci se reciclează.

Hainele - nu lăsa hainele aruncate pe spătarul scaunelor. Împachetează-le şi aşază-le în dulap sau pe umeraşe. Dacă nu ai suficient spaţiu în dulap pentru toate hainele, atunci depozitează îmbrăcămintea de iarnă în valize sau geamantane alături de câteva pliculeţe de naftalină parfumată.

Încălţămintea - sandalele trebuie ţinute în cutii de carton, de preferinţă chiar cele originale. În interiorul produselor de încălţăminte introdu ghemotoace de hîrtie care să le păstreze forma iniţială.

Cărţile - trebuie şterse mai întâi de praf, iar apoi aşezate pe rafturi în poziţie verticală, nu orizonală, în teancuri. Astfel mai câştigi din spaţiu. Cărţile foarte vechi, care au coperta deteriorată pot fi duse la legat. Astfel, nu vor mai prinde miros şi se vor păstra timp îndelungat.

Documentele - păstrează documentele, actele, facturile şi chitanţele, în dosare etichetate şi depozitează-le într-un loc sigur dar pe care să-l cunoască toţi membrii familiei tale.

Cablurile, trusa de scule - Cablurile pe care nu le foloseşti momentan provenite de la calculator, televizor sau de la alte produse electronice sau electrocasnice pot fi depozitate într-un sertar încăpător al unui dulap din balcon sau bucătărie. Pentru a nu ocupa mult spaţiu, cablurile se strâng şi se înfăşoară cu grjă. La fel trebuie să procedezi şi cu trusa de scule.

Ocupă spaţiul rămas între mobilă - Între diferite corpuri de mobilă, dacă ai spaţiul necesar, poţi aşeza aspiratorul, masa de călcat, fierul de călcat sau fire de la prelungitor. În camera copilului acest spaţiu poate fi umplut cu jucării sau obiecte de proporţii mai mari: role, bicicletă, trotinetă, rachete de tenis sau minge.

Cumpără rafturi suspendate - În cămară şi în balcon montează rafturi suspendate pe care să le foloseşti pentru depozitarea unor obiecte de trebuinţă imediată. Atenţie însă la încărcături să nu fie prea grele faţă de puterea de susţinere a rafturilor.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou