Curtea Constițională amână decizia în cazul lui Iohannis pentru 9 decembrie

Mălina Andrei, 4 noiembrie 2014, Ora 16:14

  • print
  • |
curtea-constitionala-amana-decizia-in-cazul-lui-iohannis-pentru-9-decembrie-44201-1.jpg

Magistraţii Curţii Constituţionale au amânat, marți, decizia privind articolul de lege în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate(ANI) l-a declarat incompatibil pe candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis.

Curtea Constituţională (CC) a decis, marţi, să dezbată din nou, la 9 decembrie, Articolul din Legea 161/2003 în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis.

Judecătorii CC au stabilit, în şedinţa de marţi, repunerea pe rol a cauzei privind respectivul articol, întrucât este nevoie de dezbateri suplimentare.

Până la 9 decembrie, vor fi cerute informaţii suplimentare de la Curtea de Apel Constanţa, unde a fost ridicată excepţia de neconstituţionalitate, în procesul de incompatibilitate al primarului din Tuzla.

Astfel, CC va relua, la 9 decembrie, dezbaterile privind articolul de lege în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a găsit incompatibili pe mai mulţi aleşi locali.

Este vorba despre articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, care prevede că aleşii locali sunt incompatibili dacă ocupă şi funcţii în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau sunt reprezentanţi ai statului în adunările generale ale unor societăţi comerciale de interes naţional.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare al ANI şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la instanţa supremă, care se va pronunţa cu privire la admisibilitatea cererii în 18 noiembrie.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou