Nevoie de samariteni

Ziarul Atac, 19 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
nevoie-de-samariteni-33394-1.jpg

Lupu Gabriel este un copil foarte frumos și comunicativ. Doar că e și foarte sărac. Și foarte bolnav.

Are un nume care spune multe despre starea lui de acum. E numele unui înger frumos, un înger care cândva a adus un zâmbet pe buzele mamei lui Iisus. Cei care și-au bătut capul cu asta au descoperit că numele Gabriel e un fel al evreilor de a spune "Dumnezeu este puterea mea". Asta înseamnă și se potrivește de minune situației acestui micuț.

Lupu Gabriel e și el ca un înger și singura lui putere a rămas într-adevăr Dumnezeu. În rest, în ce să se încreadă acest micuț? Trăiește cu alți patru frați și cu părinții într-o cămăruță, la vreo 60 de kilometri de București, în Costeștii din Vale, un sat din județul Dâmbovița. Deci 7 oameni într-o cămăruță. Doar tatăl mai lucrează din când în când ca muncitor necalificat în construcții. Lucrează cu ziua, însă nu toți oamenii pe unde a lucrat bietul om se tem ca el de Dumnezeu. De multe ori a trudit din greu și s-a întors acasă fără nici un ban. A înghițit în sec și a mers mai departe. Așadar, singura lor putere e doar Dumnezeu acum. Mama a fost informată recent de cei de la primărie că nu mai sunt fonduri pentru indemnizația de însoțitor. Gabriel are cancer. Primăria nu are să-i mai dea mamei cei 500 de lei. I-ar fi ajutat mult pe bieții oameni. Așa nu au în casă decât banii din alocația copiilor, vreo 400 de lei. De-abia le ajunge să trăiască de pe o lună pe alta.

Copilul trebuie să fie adus la control în București o dată la două luni. Biata mamă speră că îl va mai lua cineva pe soț la muncă o zi, două și că-l va plăti pentru a putea plăti acest drum. Altfel ce să facă? Se roagă mult, sărmana. Nu costă mult drumul, dar când nu ai bani totul ți se pare un lux.

Singura speranță a acestor oameni e Dumnezeu, dar şi Dumnezeu lucrează prin oameni. Acum vreo două mii de ani Iisus povestea despre o amărât jefuit de niște tâlhari și rănit rău. Dumnezeu l-a ajutat pe bietul om, dar l-a ajutat printr-un samaritean căruia i s-a făcut milă. De asta au nevoie și acești oameni. De samariteni în viața lor și de mai puțini oameni care doar să treacă pe lângă ei fiindu-le teamă să pună mână și să-i ajute. Au nevoie de samariteni să-i ajute să mai ia ceva de mâncare sau poate o haină dacă o fi posibil cândva. Au nevoie de vreun samaritean să-i ajute cu drumul ăsta spre București. E nevoie mare de samariteni.

Numărul cont deschis în lei la ING pe numele Lupu Gabriel: RO60 INGB 0000 9999 0172 8759
Numărul de telefon al mamei, Dotin Samariteanca: 0724.149.578

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou