Burisma, condusă de Hunter Biden, începe fracturarea în Ucraina

Ziarul Atac, 28 iulie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
burisma-condusa-de-hunter-biden-incepe-fracturarea-in-ucraina-42055-1.jpg

La scurt timp după eliberarea oraşului Slaviansk, una din fostele baze principale ale forţelor pro-Rusia de pe teritoriul Ucrainei, guvernul de la Kiev a început instalarea echipamentelor pentru extragerea gazelor de şist, iar armata ucraineană participă la proces, potrivit Itar Tass.

În mod normal, începerea operaţiunilor de extracţie ar fi durat mai mulţi ani, sau chiar un deceniu. Totuşi, după invazia forţelor pro-Rusia în estul Ucrainei şi începerea războiului civil, operaţiunile de fracking, care ar fi atras proteste semnificative, au putut începe în numai câteva luni.
Odată cu retragerea influenţei ruse din sectoarele economiei ucrainene, au sosit "întăririle" americane. Burisma, o companie petrolieră şi gaziferă a Ucrainei, a primit aprobare pentru extragerea gazelor de şist din bazinul Dnieper-Doneţk, în estul Ucrainei, precum şi în nordul Bucovinei.
Iar în fruntea celui mai mare producător independent de gaze al Ucrainei, Burisma Holdings, se află tocmai Hunter Biden, fiul vicepreşedintelui american, care a fost numit director al companiei cu fix două luni în urmă.


"Civilii protejaţi de armata ucraineană se pregătesc să instaleze sondele de forare. Va fi adus mai mult echipament", au adăugat sursele locale pentru mass media rusă, care a adăugat că armata ucraineană a încercuit perimetrul de extragere.


Un fel de Pungeşti cu accent rusesc, oraşul Slaviansk a găzduit mai multe acţiuni de protest anti-fracking în trecut. Activiştii de mediu sunt îngrijoraţi în mod deosebit de consecinţele fracturării hidraulice, o metodă folosită în procesul de extragere, ce implică folosirea unor agenţi extrem de toxici care pot otrăvi apa, solul şi atmosfera.


Experţii susţin că nicio ţară din lume nu a inventat o metodă sigură de utilizare a agenţilor toxici în procesul exploatării depozitelor de gaze de şist. Iar ţări europene precum Cehia, Olanda şi Franţa au renunţat la proiectele de exploatare prin fracturare hidraulică a gazelor de şist de pe teritoriul lor.


Ceea ce face Ucraina, una din ultimele locuri cu depozite masive de gaze de şist dar fără o legislaţie care interzice fracturarea, o ţară foarte valoroasă pentru cei care vor să dezvolte o sursă majoră de gaze, şi în special una care poate elimina dependenţa Europei de gazele ruse.
În aceste condiţii, experţii ruşi au sugerat că "războiul civil" din Ucraina a fost conceput de Rusia şi Vest într-o încercare de a obţine cele mai preţioasele depozite. Iar ca lovitură finală în războiul soldat cu moartea a sute de soldaţi ucraineni şi ruşi cât şi sute de civili, doborârea avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines a înclinat opinia publică împotriva Rusiei, poate chiar pe bună dreptate, stabilind probabil şi învingătorii conflictului.


Sursa: TheEpochTimes

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou