Pe cine trebuie să dea pe gheață Bădălău ca să scape?

Constantin Georgescu, 4 decembrie 2022, Ora 14:12

  • print
  • |
pe-cine-trebuie-sa-dea-pe-gheata-badalau-ca-sa-scape-47068-1.jpg

 Pe cine trebuie să dea pe gheață Bădălău ca să scape?

O veste scursă pe surse, pe negură, a băgat toată presa din România în galben. „DNA să vină să vă ia!” Sloganul scelerat al reziștilor a revenit brusc în actualitate aseară, dumincă, atunci când nici iarba nu crește și nici procurorii nu-s la muncă, odată cu ridicarea din poarta propriei case a lui Nicolae Bădălău. Ce a determinat, totuși, desfășurarea incredibilă de forțe? Că flagrant ca la carte n-a fost...

Să fim serioși, chiar și tras pe linie moartă la Curtea de Conturi de propriul partid, Bădălău nu e nimeni. Ba, dimpotrivă, numele său inspiră influență, teamă sau, dupa caz, respect din vremuri vechi și de demult. Iar umflarea operativă a celui al cărui nume a devenit sinonim cu noțiunea de baron, om care nu s-a îmbogățit din inventarea vreunui medicament-minune sau a unui device care sa revoluționeze comunicarea, ar trebui să îngrijoreze întreg spectrul politic, mai ales zona care exercită acum guvernarea.

În primul rând, pe vechii și constanții lui asociați politici și de business. Pentru că, din informațiile pe care le dețin, după ce contabila firmei de familie a anunțat că semnează un acord de recunoaștere cu procurorii DNA, același lucru i s-a propus și fostului președinte executiv al PSD. Bădălău ar fi acceptat semnarea infamei înțelegeri doar contra a trei ani cu suspendare. În schimb, procurorul Matei, spaima acuzaților de corupție, i-ar fi replicat că sub 5 ani cu executare pică orice înțelegere. Și i-ar fi sugerat, insidios, că sub patru ani nu poate obține decât dacă „dă pe gheață” un pește mai mare și mai gras decât el.

Cine ar putea fi țintă? Greu de spus, lesne de bănuit. Baronul de Giurgiu a fost contemporan la guvernare, ca ministru al Economiei și nu doar atât, cu, între alții, Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, plus, deasupra tuturor, Liviu Dragnea. Banii alocați dezvoltării județului Giurgiu veneau, cum se practică în toate regimurile, prin decizie politică. Și se cheltuiau la fel…

În al doilea rând, nici liberalii n-ar trebui să doarmă liniștiți. Primarul-denunțător, fostul deputat PDL Dan Păsat, om cu pușcăria făcută la zi pentru infracțiuni de drept comun, condamnat (doar) pentru șantaj, e de-al lor, oricât s-ar face ei că nu știu cine e. Iar ocnașul bătrân, după ce a produs denunțul incriminator, a acceptat să-și transforme reședința într-un adevărat studio audio/video. Acțiune din care au rezultat probele-beton cu care se laudă, pe surse, procurorii DNA.

Colaborarea lui sinceră cu anchetatorii nu poate păcăli decât proștii care vor să creadă povești anticorupție. Contractele, din aceiași bani de la același Minister al Dezvoltării, nu s-au făcut doar cu firme apropiate familiei Bădălău sau controlate de temutul Nae, ci și cu ale liberalilor. Care au dat de-a dura cu banii de la stat ca să câștige la locale județul Giurgiu, obiectiv strategic al echipei Orban.

Pe scurt, l-au agățat cu ceva pe Păsat, iar ăsta l-a dat la schimb pe Bădălău, e rețeta clasică. Momentan, Niculae Bădălău a refuzat să scrie ce trebuie și, evident, să parafeze înțelegerea cu DNA. Motiv pentru care, spre deosebire de contabilă, care a primit arest la domiciliu, rămâne 30 de zile pe cameră, la Beciul Domnesc. Să aibă timp să se gândească dacă nu cumva un acces de sinceritate i-ar putea face bătrânețea mai liniștită.

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou