Scurtmetraj românesc, în competiție la Cannes

Mălina Andrei, 20 aprilie 2015, Ora 15:11

  • print
  • |
scurtmetraj-romanesc-in-competitie-la-cannes-46346-1.jpg

Scurtmetrajul independent "Ramona", în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, informează Mediafax.

"Ramona" este ultima parte a trilogiei realizate de Crețulescu și începută cu scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) și "Kowalski" (2014).

Scurtmetrajul este un film violent, stilizat și fără dialoguri, produs de Andrei Crețulescu, Radu Stancu și Claudiu Mitcu, iar din distribuție fac parte: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Ana Ularu.

"Cu «Ramona», am vrut să merg în direcţia opusă - să încerc să spun o poveste destul de violentă şi relativ complexă, care să dureze până în 25 de minute, să aibă planuri-secvenţă extrem de lungi şi deloc statice şi nici măcar o replică. Să spun că a fost greu de filmat ar fi un «understatement». Pe scurt, două nopţi şi un apus de filmare, patru zile de montaj, două luni pentru grafică şi sound design", a declarat Creţulescu.

A 54-a ediție a prestigioasei secțiuni Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes va avea loc luna viitoare, în perioada 14- 22 mai.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou