Alerta de cutremur pe telefonul mobil. Bucureștenii ar putea afla cu 30 se secunde înainte de producerea unui seism

Ziarul Atac, 11 iunie 2015, Ora 07:51

  • print
  • |
alerta-de-cutremur-pe-telefonul-mobil-bucurestenii-ar-putea-cu-30-se-secunde-inainte-de-producerea-unui-seism-46571-1.jpg

Experţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) au dezvoltat un sistem de alertare pe telefonul mobil prin care pot fi primite avertizări în cazul seismelor mai mari de 4,5 grade în maxim 30 de secunde.

Aplicaţia, încă în faza de testare, este gratuită şi funcţionează doar pe telefoanele cu o conexiune bună la internet. Sistemul monitorizează doar zona Vrancea.

Practic, la câteva secunde după ce are loc seismul, aparatura din zona Vrancea trimite semnale la Bucureşti. De acolo, sunt emise alerte pentru toţi utilizatorii aplicaţiei.

Aplicaţia va trimite alerte doar pentru cutremurele mai mari de 4,5 grade. Astfel, un bucureştean are la dispoziţie între 25 şi 30 de secunde din momentul producerii unui cutremur în Vrancea până când va simţi cum se mişcă pământul.

Aplicaţia se află încă în variantă de testare, dar fi disponibilă în doar câteva săptămâni pentru toate tipurile de telefoane mobile inteligente. Tot gratuit, o companie de telefonie mobilă poate trimite chiar mesaje cu alerte, potrivit antena3.ro.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou