Best Dental

Alerta de cutremur pe telefonul mobil. Bucureștenii ar putea afla cu 30 se secunde înainte de producerea unui seism

Ziarul Atac, 11 iunie 2015, Ora 07:51

  • print
  • |
alerta-de-cutremur-pe-telefonul-mobil-bucurestenii-ar-putea-cu-30-se-secunde-inainte-de-producerea-unui-seism-46571-1.jpg

Experţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) au dezvoltat un sistem de alertare pe telefonul mobil prin care pot fi primite avertizări în cazul seismelor mai mari de 4,5 grade în maxim 30 de secunde.

Aplicaţia, încă în faza de testare, este gratuită şi funcţionează doar pe telefoanele cu o conexiune bună la internet. Sistemul monitorizează doar zona Vrancea.

Practic, la câteva secunde după ce are loc seismul, aparatura din zona Vrancea trimite semnale la Bucureşti. De acolo, sunt emise alerte pentru toţi utilizatorii aplicaţiei.

Aplicaţia va trimite alerte doar pentru cutremurele mai mari de 4,5 grade. Astfel, un bucureştean are la dispoziţie între 25 şi 30 de secunde din momentul producerii unui cutremur în Vrancea până când va simţi cum se mişcă pământul.

Aplicaţia se află încă în variantă de testare, dar fi disponibilă în doar câteva săptămâni pentru toate tipurile de telefoane mobile inteligente. Tot gratuit, o companie de telefonie mobilă poate trimite chiar mesaje cu alerte, potrivit antena3.ro.

 

EDITORIAL

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată Potrivit moralei creştine, "iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor". Nu deţinerea, în sine, constituie răul, pentru că, în societăţile moderne, fără bani nu se poate supravieţui, ci modul în care sunt acumulaţi banii, respectiv suma compromisurilor şi deg ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou