Învață să citeşti eticheta alimentelor modificate genetic

Mirela Ene, 29 ianuarie 2014, Ora 19:24

  • print
  • |
invata-sa-citesti-eticheta-alimentelor-modificate-genetic-37875-1.jpg

Producatorii de alimente sunt obligați să specifice pe etichetă unele caracteristici, de aceea pe fructe și legume ar trebui să găsim o etichetă cu un cod și câteva date ale producătorului.

Aceste etichete se găsesc fie pe lotul de alimente, fie pe fiecare bucată în parte. Un exemplu sunt etichetele de pe banane, portocale, mango.
Ce este codul PLU?

Codul PLU este un șir de cifre (patru sau cinci cifre) care exprimă dacă acel aliment a fost crescut bio sau cu îngrășăminte și alte substanțe pentru facilitarea producției, dar și dacă acel aliment a fost sau nu modificat genetic.Codurile PLU sau EAN (European Article Number) se folosesc de obicei atunci când producatorul nu are suficient spațiu pentru a reda într-o etichetă detaliată toate informațiile despre acel aliment.

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou