Învață să citeşti eticheta alimentelor modificate genetic

Mirela Ene, 29 ianuarie 2014, Ora 19:24

  • print
  • |
invata-sa-citesti-eticheta-alimentelor-modificate-genetic-37875-1.jpg

Producatorii de alimente sunt obligați să specifice pe etichetă unele caracteristici, de aceea pe fructe și legume ar trebui să găsim o etichetă cu un cod și câteva date ale producătorului.

Aceste etichete se găsesc fie pe lotul de alimente, fie pe fiecare bucată în parte. Un exemplu sunt etichetele de pe banane, portocale, mango.
Ce este codul PLU?

Codul PLU este un șir de cifre (patru sau cinci cifre) care exprimă dacă acel aliment a fost crescut bio sau cu îngrășăminte și alte substanțe pentru facilitarea producției, dar și dacă acel aliment a fost sau nu modificat genetic.Codurile PLU sau EAN (European Article Number) se folosesc de obicei atunci când producatorul nu are suficient spațiu pentru a reda într-o etichetă detaliată toate informațiile despre acel aliment.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou