Trucuri rapide și eficiente de curățat cuptorul

Mălina Andrei, 4 aprilie 2015, Ora 19:43

  • print
  • |
trucuri-rapide-si-eficiente-de-curatat-cuptorul-46232-1.jpg

Nu reuşeşti să scapid e arsuri şi grăsime uscată pe pereţii cuptorului? Te-ai săturat de toate soluțiile chimice care îți afectează pielea și miros puternic? Vezi aici câteva trucuri naturale care te ajută să ai un aragaz curat, parfumat şi toate astea în timp record. 

Bicarbonat de sodiu

Vă recomandăm o pastă groasă din bicarbonat de sodiu şi apă, pe care o aplici în întreg cuptorul, pe rafturi, tăvi şi pereţi. Lasă pasta să acţioneze peste noapte şi a doua zi curăţă cu o spatulă, sau un burete aspru.

Sare, oţet şi căldură
Dacă nu vrei să foloseşti substanţe complexe, sau toxice, poţi încerca un remediu organic, la însemâna oricu pentr a curăţa un cuptor foarte murdar, plin de arsură.
Încinge cuptorul la foc minim, amestecă într-un recipient cu pulverizator apă şi oţet de vin alb (puteţi adăuga şi bicarbonat) sau mere în părţi egale şi aplică uniform. Imediat după ce ai pulverizat soluţia, aruncă sare peste toate zonele unde găseşti arsură, grăsime, resturi. Închide focul şi lasă soluţia şi sarea să acţioneze, Când totul s-a răcit şi uscat, curăţă cu o spatulă sau un burete aspru.

Detergent de vase şi bicarbonat
Amestecă o ceaşcă şi jumătate de bicarbonat de sodiu cu ¼ ceaşcă de detergent de vase şi apă cât să obţii o pastă groasă. Acoperă suprafaţa interioară a cuptorului cu acest amestec şi lasă să acţioneze câteva ore. Foloseşte un pulverizator cu apă şi umezeşte pasta din când în când, ca să nu se usuce. Foloseşte un prosop uscat ca să ştergi amestecul şi clăteşte dacă este cazul.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou