Află care este factorul care înrăutăţeşte starea de mahmureală!

Diana Ionescu, 7 decembrie 2012, Ora 13:47

  • print
  • |
afla-care-este-factorul-care-inrautateste-starea-de-mahmureala-28241-1.jpg

Conform unui studiu american efectuat recent, fumatul agravează mahmureala!


Fumatul poate duce la agravarea stării de mahmureală ce apare după consumarea unui număr mare de băuturi alcoolice, relevă un nou studiu realizat în SUA, însă motivul pentru care acest lucru se întâmplă este neclar.


Cercetătorii au solicitat unui număr de 113 studenţi americani participanţi să noteze într-un jurnal, de-a lungul a opt săptămâni, ce simptome apar atunci când beau alcool şi fumează.


Atunci când participanţii la studiu consumau mult alcool - aproximativ şase cutii de bere într-o oră - persoanele care fumau în acelaşi timp aveau simptome ale mahmurelii mai neplăcute.
Cei care luptă împotriva acestei dependenţe speră ca acest studiu să motiveze fumătorii să rărească numărul ţigărilor fumate pe parcursul unor astfel de evenimente.


Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of Studies on Alcohol and Drugs.
Unul dintre autorii studiului, Dr. Damaris Rohsenow de la Centre for Alcohol and Addiction Studies din cadrul Universităţii Brown a declarat că „atunci când persoanele consumă o cantitate egală de băuturi alcoolice, se observă că cei care au fumat mai mult în acea zi au şanse mai mari de a suferi de mahmureală, iar aceste stări sunt mai intense".
„De asemenea, cei care fumau prezentau un risc sporit de a suferi de mahmureală în comparaţie cu cei care nu fumau deloc. Astfel, acest lucru sugerează că fumatul are un efect direct asupra mahmurelii", adaugă doctorul Rohsenow.
Motivele pentru care acest lucru se petrece este neclar, însă studiul sugerează că ar putea avea legătură cu efectul nicotinei asupra sistemului nervos.


Pentru a preveni mahmureală, măsurile sunt aceleaşi ca întotdeauna - nu beţi prea mult, nu vă deshidrataţi - beţi băuturi fără alcool între cele alcoolice, şi evitaţi băuturile "dark", cu cel mai mare potenţial de mahmureală!

Amanda Sandford, cercetător în cadrul organizaţiei Action on Smoking and Health, a precizat că, "Dat fiind că atât alcoolul, cât şi fumatul acţionează asupra unor receptori din creier, nu este de mirare că fumatul pare să sporească riscul de a suferi de mahmureală".

BBC News

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou