Best Dental

Ce cafea bea Patriarhul Daniel și cât costă! Este considerată una dintre cele mai scumpe

Florentina Șerbănescu, 24 februarie 2023, Ora 10:21

  • print
  • |
ce-cafea-bea-patriarhul-daniel-i-cat-costa-este-considerata-una-dintre-cele-mai-scumpe-47529-1.jpg

Patriarhul Daniel dar și alți ierarhi aleg să bea cafea bună și nu la îndemâna oricui, o băutură ce are un gust intens și bun nu poate fi găsită la orice colț de stradă. Iată despre ce e vorba, scrie gandul.ro.

Patriarhul Daniel este și el tot un om și are plăcerile sale nevinovate, ca fiecare, iar în cazul acestuia este vorba despre cafeaua de care nu se poate lipsi. Un anumit sortiment de cafea arabică este slăbiciunea liderului bisericii ortodoxe române.

Cafeaua băută de Patriarhul Daniel este una de selecție, iar prețul său nu este accesibil oricui.

Gheorghe Florescu, cunoscut în branșă încă de pe timpul lui Ceaușescu, a servit și preparat cafea de-a lungul vieții pentru săraci și boieri, activiști de partid și domni, milionari sau coate goale.

El a explicat că băutura pe care foarte mulți dintre noi o consumăm zilnic este de două tipuri, cafeaua lui Dumnezeu și cafeaua Diavolului și a precizat care este diferența dintre ele.

„Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta.

Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă.  

Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate", a mai spus Gheorghe Florescu, cunoscut și ca „Magicianul cafelei".

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă - au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea.

Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin", a spus Gheorghe Florescu.

Conform descrierii tipului de cafea, gustul este unul aromat, având și o savoare intensă.

Cafeaua Divin este 100% arabica, iar 100 de grame costă 45,99 lei. Astfel că un kilogram ajunge la prețul de 450 de lei.

 

 

 

EDITORIAL

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”       Demult, pe vremea lu’ dom’ Iliescu, pe când se potcovea puricele cu 9 ocale la fiecare picior şi sărea până la cer, au existat nişte judecători curajoşi care au dat o sentinţă năucitoare pentru demnitarii acelei vremi. Pe ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou