Află care sunt joburile fără stres şi bine plătite din 2013

Ziarul Atac, 4 ianuarie 2013, Ora 09:50

  • print
  • |
afla-care-sunt-joburile-fara-stres-si-bine-platite-din-2013-28587-1.jpg

În topul profesiilor cu un nivel redus de stres în 2013 şi care aduc totuşi salarii decente se numără profesorii universitari, nutriţioniştii, designerii vestimentari şi bijutierii.

Site-ul american CareerCast.com realizează la începutul fiecărui an un clasament al celor mai stresante şi mai puţin stresante joburi din lume.

Analiza nivelului de stres ia în considerare factori precum programul de lucru, termenele-limită, relaţiile cu colegii şi clienţii, presiunile ierarhice, riscurile de sănătate sau responsabilitatea jobului.

Cel mai puţin stresante joburi din 2013 sunt:

1. Profesor universitar. Conform raportului CareerCast, profesorii din mediul universitar au parte de un program relativ uşor, fac ceea ce le place şi sunt respectaţi de tinerii studenţi. Dacă salarizarea profesorilor universitari este foarte bună în Occident, la noi lucrurile stau puţin diferit. Sunt totuşi profesori care câştigă peste 5.000 euro lunar, din cumularea mai multor activităţi didactice şi de cercetare.

2. Designer vestimentar. Este o profesie artistică, care presupune talent, nu oricine poate face asta. Ajunge să se plătească bine doar dacă îţi faci un nume în domeniu şi pătrunzi într-un networking de calitate. Designerii şi croitoresele lucrează într-o atmosferă relaxată, în care se pot concentra asupra muncii lor fără să fie deranjaţi.

3. Tehnician medical. Sunt cei care ţin evidenţele în cabinetele medicilor sau dentiştilor, care fac mai degrabă un job administrativ şi nu sunt implicaţi direct în situaţiile stresante şi încărcate de responsabilitate prin care trec medicii. Salariul mediu pentru această profesie în SUA este de 2.600 dolari pe lună.

4. Bijutier. Munca minuţioasă la crearea unei bijuterii este o activitate care presupune concentrare maximă şi linişte. Cel mai bine o duc bijutierii care au propriul lor magazin şi care, pe lângă producţia de bijuterii, câştigă din achiziţionarea şi vânzarea metalelor preţioase.

5. Tehnician de laborator. Sunt cei care analizează probele medicale. Lucrează într-un mediu retras, izolat, fără contact direct cu pacienţii şi sunt puţin deranjaţi de stresul din spitale. Salariul mediu: 3.800 dolari.

6. Medic audiolog. Este specialistul care efectuează teste auditive şi prescrie proteze auditive. Pare să fie una dintre cele mai relaxante specializări medicale, fără complicaţiile şi bătaia de cap pe care o aduc celelalte profesii medicale. Salariul mediu în străinătate: 5.500 dolari pe lună.

7. Nutriţionist (salariul mediu: 4.400 dolari). 8. Hair-stylist (salariul: 1.900 dolari); 9. Bibliotecar (2.500 dolari); 10. Asamblator de piese.

sursa: Realitatea.net

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou