Iadul şi Raiul, într-un studiu legat de criminalitate

Ziarul Atac, 20 iunie 2012, Ora 13:47

  • print
  • |
iadul-si-raiul-intr-un-studiu-legat-de-criminalitate-26603-1.jpg

După 26 de ani de studii desfăşurate în 67 de ţări, Azim F. Shariff, profesor de psihologie la Universitatea din Oregon, a ajuns la concluzii foarte interesante legate de felul în care variază criminalitatea în funcţie de credinţa în pedeapsa divină.

Studiul publicat de Shariff arată că nivelul criminalităţii e sensibil mai mic în societăţile cu o puternică credinţă în "Iad" şi, dimpotrivă, creşte în societăţile care cred preponderent în "Rai".
"Am descoperit că pedeapsa divină este o inovaţie culturală extrem de eficientă, care îi face pe oameni să interacţioneze mai etic unii cu alţii. De altfel, în 2003, cercetări făcute la Universitatea Harvard au demonstrat că statele dezvoltate unde credinţa în Iad este puternică au o creştere mai constantă şi mai solidă a Produsului Intern Brut", spune psihologul.
Anul trecut, într-un studiu publicat în International Journal for the Psychology of Religion, Shariff a arătat că studenţii care provin din ţări cu religii "permisive" sunt mult mai predispuşi la înşelătorii pe parcursul studiilor decât cei care vin din ţări cu religii "punitive".

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou