Misterul Lacului Roz

Diana Ionescu, 22 ianuarie 2013, Ora 22:51

  • print
  • |
misterul-lacului-roz-28990-1.jpg

Lacul Hillier este considerat una dintre minunile Australiei, alături de Uluru, "piatra sacră" , Marea Barieră de Corali sau Pădurea de Eucalipt

Probabil unul dintre cele mai misterioase locuri din lume este lacul Hillier din Australia. Apa acestuia este colorată în roz, dar până în acest moment, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să stabilească de ce. Interesant este că apa îşi păstrează culoarea.

Iniţial cercetătorii au bănuit că apa colorată este cauzată de nişte bacterii sau alge care în contact cu lumina soarelui ar putea imprima o astfel de culoare, totuşi, analizele ulterioare nu au indicat nici prezenţa bacteriilor şi nici a algelor, singură descoperire specială fiind concentraţia mare de sare din apă, dar care nu influenţează culoarea.

O altă teorie care este în curs de cercetare şi care ar putea explica "rozul" este aceea că apa nu are o cantitate mare de nitraţi sau că sărea din jurul lacului, reflecata lumina dând naştere unei iluzii optice.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou