Acțiune militară de amploare în România. Peste 3000 de soldați, mobilizați

Mălina Andrei, 15 aprilie 2015, Ora 14:53

  • print
  • |
actiune-militara-de-amploare-in-romania-peste-3000-de-soldati-mobilizati-46296-1.jpg

Exerciţii militare de amploare au loc în aceste zile în ţara noastră. Peste trei mii de militari români şi străini fac exerciţii în bazele de instruire din Galaţi şi Constanţa. Acţiunea face parte dintr-o serie de activităţi de instruire comună a ţărilor membre NATO.

Peste trei mii de soldaţi din garnizoanele Buzau, Focşani, Brăila şi Galaţi au fost chemaţi de Ministrul Apărării, Mircea Duşa, la un exercţiu de alarmare. De asemenea, au fost dislocate pentru exerciţiu peste 500 de vehicule militare.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa a chemat soldații la un exercițiu de alarmare. Este pentru prima dată în ultimii 6 ani când este organizată o astfel de acțiune militară.

"Am alarmat comandamentul diviziei, de asemenea unități din compunerea diviziei din garnizoana Buzău, garnizoana Focșani, Brăila și Galați. Asta însemnând transportoare blindate, MLI-uri, tancuri, camioane care vor transporta materialele și militarii și alte mijloace de luptă pe care le au în dotare unitățile noastre. 50 de generali și ofițeri de la Statul Major General sunt observatori în cele 4 garnizoane și au urmărit modul în care se respecta ordinul primit de la șeful Statului Major General pentru acest exercițiu. Acest exercițiu, așa cum am precizat, a fost prevăzut în planul de instruire și pregătire pe anul 2015 pe care l-am aprobat la sfârșitul anului trecut", a declarat Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale.

În poligonul Smârdan, în perioada 16 - 30 aprilie va avea loc un exercițiu complex, organizat împreună cu partenerii noștri din NATO.

La acesta vor participa peste 1500 de militari români, aproximativ 400 ai SUA, în jur de 170 de militari din Marea Britanie și un pluton din Moldova.

Serviciul de Presă al Ministerului Apărării din Republica Moldova, a anunțat printr-un comunicat că 26 de ofițeri dar și subofițeri din cadrul Brigăzii "Ștefan cel Mare" vor participa la exercițiul multinațional "Wind Spring 15".

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou