Best Dental

Alpinistul român Zsolt Török, blocat în tabăra de bază de pe Everest

Ziarul Atac, 30 aprilie 2015, Ora 07:50

  • print
  • |
alpinistul-roman-zsolt-t-r-k-blocat-in-tabara-de-baza-de-pe-everest-46423-1.jpg

Alpinistul român Zsolt Torok este blocat în tabăra de bază de pe Muntele Everest, el pierzând cortul şi restul echipamentului într-o avanlanşă declanşată de cutremurul de 7,9 grade produs sâmbătă în Nepal, anunţă surse citate de site-ul HungaryToday.hu, potrivit Mediafax.

Alpinistul român Zsolt Török este încă în tabăra de bază din Everest, doar cu hainele de pe el, toate lucrurile fiind distruse și împrăștiate pe o suprafara imensă. Unul din bocancii de altitudine l-a găsit la 500 m. Nici un șerpaș nu mai vrea să urce așa că orice tentativă de ascensiune este blocată.

Un coleg a declarat că alpinistul a suferit răni la picioare şi nu poate coborî singur din tabăra de bază, aşteptând să fie preluat de un elicopter.

"Are picioarele afectate de perioadă cât a stat în Camp1si nu se poate deplasa pe jos până în Lukla. Încearcă să beneficieze de asigurare pentru a fi transportat cu elicopterul în Kathmandu. Prețurile la zborul cu avionul din Lukla au atins valori exorbitante", a scris pe Facebook Marius Iliescu, prietenul alpinistului.

Zsolt Torok este singurul alpinist român rămas în tabăra de bază, alţi trei colegi de expediţie reuşind să plece.

Un cutremur de 7,9 grade s-a produs sâmbătă în Nepal, provocând avalanşe de amploare şi fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare.

Bilanţul cutremurelor din Nepal a ajuns la 6.000 de MORŢI şi 12.000 de răniţi

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:03