Șase distribuitori de energie electrică, amendați cu 2,4 milioane de lei de ANRE

Anca Bratu, 13 decembrie 2022, Ora 16:58

  • print
  • |
ase-distribuitori-de-energie-electrica-amendati-cu-2-4-milioane-de-lei-de-anre-47133-1.jpg

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat marți, 13 decembrie, că șase operatori de reţele de distribuţie a energiei electrice au fost amendaţi cu o sumă totală de 2,4 milioane de lei pentru nerespectarea obligaţiilor legale faţă de consumatori.

În urma finalizării acţiunilor de control, fiind constatate nerespectări ale obligaţiilor legale, au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 400.000 de lei operatorii Distribuţie Energie Electrică România, Distribuţie Energie Oltenia, Delgaz Grid, E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat şi E-Distribuţie Dobrogea.

Potrivit ANRE, ca urmare a numeroaselor petiţii referitoare la racordarea prosumatorilor la reţelele de distribuţie a energiei electrice, au fost semnate mandate de control la operatorii de distribuție a energiei electrice pentru a verifica modul în care sunt respectate regulile de racordare la un loc de consum existent a instalaţiilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Aceste reguli au avut ca obiect: respectarea termenului de maximum două zile lucrătoare, de la data înregistrării notificării şi a documentaţiei complete, pentru transmiterea către solicitant a facturii de plată a tarifului pentru actualizarea certificatului de racordare; respectarea termenului de maximum cinci zile lucrătoare de la data înregistrării notificării şi a documentaţiei complete, pentru înlocuirea sau, după caz, montarea contorului, pentru punerea sub tensiune pentru perioada de probe a instalaţiei de producere a energiei electrice; respectarea termenului de maximum trei zile lucrătoare, de la data depunerii de către prosumator procesului-verbal de recepţie a punerii în funcţiune, pentru actualizarea/emiterea şi transmiterea către prosumator a certificatului de racordare; respectarea termenului de maximum două zile lucrătoare, de la data actualizării/emiterii certificatului de racordare, pentru punerea sub tensiune finală a instalaţiilor electrice aferente locului de consum existent la care s-au racordat instalaţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Au fost aplicate amenzi contravenționale după cum urmează:

  • Distribuție Energie Electrică România        400.000 lei
  • Distribuție Energie Oltenia                 400.000 lei
  • Delgaz Grid                                              400.000 lei
  • E-Distribuție Muntenia                               400.000 lei
  • E-Distribuție Banat                               400.000 lei
  • E-Distribuție Dobrogea                               400.000 lei

ANRE precizează că instituția va monitoriza în continuare respectarea ansamblului de reglementări obligatorii instituit de ANRE operatorilor de distribuţie cu impact direct asupra activităţii prosumatorilor.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou