Best Dental

Augustin Zegrean, referitor la cazul Șova: Așteptăm să fim sesizați

Mălina Andrei, 26 martie 2015, Ora 11:54

  • print
  • |
augustin-zegrean-referitor-la-cazul-sova-asteptam-sa-fim-sesizati-46107-1.jpg

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat joi, că este dreptul parlamentarilor să voteze cum vor, dar votul ar trebui să respecte spiritul legii și este cert că va ajunge în atenţia CCR situaţia senatorului Dan Şova, după ce Senatul nu a permis arestarea acestuia.

Precizările şefului CCR vin în contextul în care în Monitorul Oficial nu a fost publicată o hotărâre a Senatului privind votul în cazul Şova.

Dan Șova a fost salvat miercuri, de lipsa de cvorum și și-a păstrat astfel imunitatea. Membrii PNL au anunțat tot miercuri, că vor contesta decizia în cazul senatorului Dan Șova, la CCR.

"Nu pot să spun dacă este o încălcare, pentru că am înțeles că vor veni la noi să conteste. Eu nu pot să dispun nimănui cum să voteze", a spus Augustin Zegrean.

Zegrean a estimat că disputa privind rezultatul votului privind ridicarea imunităţii parlamentare va fi discutată şi la Curte. "Am înţeles că vor să vină la noi să ne întrebe. Vom da un răspuns când vom fi sesizaţi (...) Sunt sigur că vor ajunge la noi cu povestea asta, aşa că nu am cum să mă pronunţ acum", a spus judecătorul.

Întrebat cum comentează votul parlamentarilor în cazul lui Dan Șova, președintele Curții Constituționale a spus că ar trebui să primeze legea.

"Este dreptul lor să admită sau să respingă. Este dreptul lor. Spiritul ar trebui să fie legea. Eu nu am fost acolo, la noi, aici, așa este. Sunt sigur că vor ajunge la noi cu povestea asta și o să mă pronunț atunci", a mai precizat Zegrean.

 

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:20