Avertizare meteo de vreme rea. Sunt așteptate ploi în aversă, vânt puternic și grindină. Ce zone sunt afectate

Ziarul Atac, 4 iunie 2015, Ora 16:41

  • print
  • |
avertizare-meteo-de-vreme-rea-sunt-asteptate-ploi-in-aversa-vant-puternic-si-grindina-ce-zone-sunt-afectate-46555-1.jpg

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip nowcasting de cod galben de ploi în aversă, intensificări ale vântului şi grindină, valabilă în următoarele ore.

Astfel, până la ora 16.20, județul Covasna se află sub cod portocaliu. Aici se vor înregistra averse de ploaie cu caracter torențial, ce vor depăşi 25 l/mp, cu menţiunea că în zonă au căzut deja în ultima oră cantităti de peste 30 l/mp, intensificări ale vântului.

Până la ora 17.00, a fost emis o atenționare cod galben județul Mureş, unde vor fi averse de ploaie cu caracter torențial, ce pot cumula 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni mici, descărcărcări electrice, intensificări temporare ale vântului.

Până la ora 16.35, extremitatea sud-estică a județului Bihor se află, de asemenea, sub cod galben, fiind așteptate averse de ploaie care vor depasi izolat 20-25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Local în judeţul Olt (inclusiv zona localităţilor Şerbăneşti, Stoicăneşti, Brebeni, Osica de Jos, Dobrosloveni, Teslui), până la ora 16.25, este în vigoare tot un cod galben de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor depăşi izolat 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Tot un cod galben a fost emis și pentru județul Brașov, unde se vor înregistra averse de ploaie ce vor depăşi 20...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, descărcări electrice; intensificări ale vântului.

Iar până la ora 17.00 judetul Bistrita Nasaud este vizat de o atenționare cod galben. Aici, meteorologii anunță că se vor produce frecvente descărcări electrice, averse de ploaie ce vor depăși izolat 20...25 l/mp și grindină de dimensiuni mici și medii.

Meteorologul de serviciu ANM, Mihai Huștiu a declarat pentru Știrile B1 TV că aceste fenomene sunt determinate de apropierea unui front rece care a pătruns dinspre Ucraina. De asemenea, acesta a precizat că asfel de fenomene sunt așteptate până la mjlocul zilei de vineri, inclusiv în Capitală.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou