AVION PRĂBUȘIT ÎN FRANȚA. Întreaga Europă este îndoliată

Mălina Andrei, 25 martie 2015, Ora 09:27

  • print
  • |
avion-prabusit-in-franta-intreaga-europa-este-indoliata-46078-1.png

Tragedia aviatică din munții Alpi a îndoliat întreaga Europă. Niciunul dintre cei 150 de oameni care se aflau la bordul avionului prăbuşit în Alpii francezi nu a supravieţuit. La bordul aeronavei s-ar fi aflat şi doi copii mici, dar şi 16 elevi şi două profesoare de la o şcoală din apropiere de Dusseldorf.

Primele imagini arată că avionul care decolase din Barcelona cu destinaţia Dusseldorf s-a dezintegrat pur şi simplu la impactul cu solul, iar resturile se întind de mii de metri.

Operaţiunile de căutare şi recuperare a victimelor dezastrului aviatic din Alpii francezi au fost reluate miercuri dimineaţă. Până acum, a fost recuperată una dintre cutiile negre ale aeronavei, pe care sunt înregistrate discuţiile din cabină. Rămân, însă, nenumărate întrebări fără răspuns după tragedie. Între timp, circa 30 de piloţi Lufthansa au refuzat să se mai urce în avioane în cursul nopţii.

Aeronava Airbus 320, decolase cu întârziere de pe aeroportul din Barcelona, cu destinaţia Dusseldorf. O jumătate de oră mai târziu, avionul a atins altitudinea de croazieră, dar la scurt timp a intrat în picaj. 8 minute ar fi durat picajul, timp în care piloţii n-au lansat niciun semnal de alarmă către turnul de control.

Aeronava, veche de 24 de ani, s-a dezintegrat total după ce s-a lovit de un masiv muntos şi a căzut într-o zonă greu accesibilă. "S-a auzit un zgomot puternic, la ora 10.30 dimineaţa. Oamenii au crezut că e vorba despre o avalanşă, dar zgomotul a fost atât de puternic încât toată lumea a ieşit afară", spune jurnalistul Valentin Doyen.

Este cel mai grav accident aviatic din spaţiul Uniunii Europene, din ultimii şapte ani.

"Sunt în jur de două hectare acoperite cu rămăşite ale avionului, rămăşiţe omeneşti, e ceva de groază".

Martorii spun că avionul zbura foarte jos, înainte de prăbuşire.
"Am văzut avionul, cum să spun, timp de câteva secunde, iar când l-am văzut mi-a fost clar că se va prăbuşi".

"Nu ştiu sigur dacă am auzit când s-a prăbuşit avionul, dar am auzit un zgomot ciudat, ceea ce ne-a făcut să ne gândim la prăbuşirea unui avion. Un zgomot puternic şi nu de la mare înălţime dar părea ceva care cade".

Sute de pompieri, jandarmi şi experţi montani au fost mobilizaţi în zonă. Condiţiile meteorologice îngreunează, însă, operaţiunile de salvare.

Cutia neagră care a înregistrat discuţiile dintre piloţi a fost deja recuperată, iar specialiştii speră că analiza datelor va oferi primele indicii asupra cauzelor catastrofei.

Una dintre ipotezele specialiştilor este cea a unei despresurizări bruşte a cabinei, din cauze ce nu pot fi încă stabilite. În asemenea situaţii piloţii trebuie să reducă altitudinea cât mai rapid, înainte de a lua legătura cu cei de la sol. Este posibil, de asemenea, ca un instrument de bord să fi dat indicaţii greşite. Avionul era în exploatare de 24 de ani dar avea reviziile la zi şi nu avusese probleme la decolare.

Lufthansa Technik a realizat ultima inspecţie tehnică de rutină a avionului chiar ieri, 23 martie, la Duesseldorf.

Pentru moment anchetatorii exclud varianta unui atentat terorist. Avionul decolase de pe aeroportul din Barcelona la 11, ora României, şi avea destinaţia Dusseldorf. 47 de minute mai târziu, căpitanul a emis un semnal care indica faptul că la bord există o problemă majoră. La scurt timp, aparatul Airbus 320 a dispărut de pe ecranele radarelor.

Miercuri sunt aşteptaţi la locul tragediei cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou