Cei patru călăreţi ai Apocalipsei au poposit în Baia Mare

Ziarul Atac, 12 iunie 2012, Ora 14:37

  • print
  • |
cei-patru-calareti-ai-apocalipsei-au-poposit-in-baia-mare-26463-1.jpg

Dumnezeu este bulversat de tot ceea ce se întâmplă între oameni şi recurge la o schimbare radicală: rade absolut tot de pe suprafaţa Pământului. Îi trimite pe cei patru călăreţi ai apocalipsei, moment în care începe „urgia" iminentă şi porunceşte ca totul din jurul nostru să fie distrus, inclusiv oamenii. În acst sens, un tânăr artist băimărean vrea să tragă un semnal de alarmă semenilor prin lucrările sale ce ilustrează triumful escatologic al lui Isus, dar şi etapele prin care trebuie să treacă omenirea pentru a fi absolvită de păcate.

Adrian Gălan este un artist băimărean de 29 de ani, ce a absolvit Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea de Artă şi Design Cluj Napoca. Prima expoziţie ce-i poartă semnătura este „Apocalipsa". Aceasta cuprinde 24 de lucrări ce însumează munca artistului pe o perioadă de 6 ani. Evident ieşind din tiparele cercului artistic băimărean, chiar maramureşean, Adrian a reinterpretat „Apocalipsa lui Ioan" şi a ilustrat etapele prin care trebuie să treacă omenirea pentru a începe o nouă viaţă. „Pentru a interpreta ceva e foarte important ca acel ceva să fie vizualizat, motiv pentru care am realizat lucrările de faţă. Apocalipsa, analizând lucrările create, face referire la trei schimbări, una dintre acestea este literală, iar celelalte - filozofice", afirmă artistul. „Aceste trei interpretări fac referire la Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Apocalipsa face referire la o nouă creaţie. Lumea a fost creată în şapte zile. Pe acelaşi principiu se va produce şi Apocalipsa, doar că de data aceasta vor exista trei etape de câte şapte faze fiecare", continuă Adrian.

„Apocalipsa lui Ioan", interpretată

Prima interpretare face referire la imaginile propriu-zise. Din punct de vedere ilustrativ, Dumnezeu este bulversat de tot ceea ce se întâmplă pe suprafaţa Pământului. El va face o triere drastică şi vor rămâne doar cei aleşi de El pentru a se bucura de viaţa veşnică şi tot ce înseamnă nemurire. „Cea de-a doua interpretare o putem cataloga drept una personală, altfel vorbind, putem face referire la Isus Fiul, Isus Omul, dar, în mod special, a doua analiză se raportează la omul însuşi, Creaţia. Odată născut din păcat, omul are menirea de a duce o viaţă social morală adecvată pentru a ajunge la desăvârşire - realizare", explică Adrian Gălan. În viziunea artistului, cea de-a treia interpretare se referă la Viaţa Spirituală a tuturor oamenilor de pe planetă. Duhul Sfânt care încununează atât partea Dumnezeului ca şi Creator, cât şi partea Dumnezeului ca om - Isus, Adam. „Într-un cuvânt, această din urmă analiză vizează unificarea oamenilor într-un tot unitar, adică o singură credinţă, un singur Dumnezeu", specifică Adrian Gălan.

Vernisaj la Millennium 2

Lucrările sunt împărţite în mai multe cicluri. Expoziţia reprezintă integral concepţia artistului Adrian Gălan despre Apocalipsă. Astfel, aceasta începe cu lucrarea „Vedenia lui Ioan în Patmos" şi se sfârşeşte cu „Râul şi pomul vieţii. Fericirea veşnică". Cei care vor să vadă „Apocalipsa lui Ioan", ilustrată şi reinterpretată de artistul băimărean Adrian Gălan, au ocazia să admire lucrările acestuia la Galeria Millennium 2, din Baia Mare. Vernisajul va avea loc marţi, 12 iunie, începând cu ora 19.00, iar lucrările vor fi expuse până în 24 iunie.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou