Cererea de arestare a Elenei Udrea se va judeca miercuri

Mălina Andrei, 24 februarie 2015, Ora 16:32

  • print
  • |
cererea-de-arestare-a-elenei-udrea-se-va-judeca-miercuri-45744-1.jpg

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru miercuri, ora 8,00, termenul pentru judecarea cererii DNA de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Elena Udrea, acuzată de luare de mită în dosarul "Gala Bute".

Udrea a fost audiată, marţi, la DNA, în legătură cu noile acuzaţii de luare de mită, în dosarul "Gala Bute". Asta după ce Parlamentul a dat aviz pentru urmărirea penală şi arestarea sa.

Fostul ministru al Dezvoltării a afirmat, la ieșirea din sediul DNA, că procurorii i-au adus la cunoștință noile învinuiri în dosarul "Gala Bute", adăugând că se așteaptă la formularea unei propuneri de arestare preventivă.

Udrea a susținut, totodată, că acuzațiile pe care i le aduc procurorii anticorupție se bazează doar pe denunțuri, formulate de ceilalți inculpați din dosarele în care este cercetată.

"Eu constat următorul lucru: toți cei care sunt prinși că au luat șpagă sau că au făcut ceva ilegal este suficient să declare că au dat-o mai departe cuiva și sunt lăsați liberi, bine-mersi. (...) Nu știu, trebuie să spun și eu că am dat ceva cuiva ca să nu mai fiu hărțuită? Categoric nu, dar văd că este ceea ce se întâmplă astăzi, tehnica asta, denunțul, adică recunosc și apoi denunț și spun mai departe că am luat, dar am dat nu știu cui, îi face scăpați pe cei care practică asta (...). În dosarul "Gala Bute", singurul care a rămas în arest este Rudel Obreja, care nu a fost de acord să declare ce i s-a cerut", a declarat Elena Udrea.

Ea a adăugat că nu intenționează să formuleze denunțuri împotriva altor persoane, cu excepția directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

"Despre dânsul o să tot fac denunțuri până le ia cineva în serios. Nu am niciun motiv să fac denunț împotriva nimănui, în afară de cel pe care l-am făcut", a spus Elena Udrea.

Unul dintre apărătorii săi, avocatul Marius Striblea, a confirmat că procurorii DNA au început urmărirea penală pentru noi fapte în dosarul "Gala Bute" și că vor formula, cel mai probabil, o propunere de arestare preventivă.

Cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale în dosarul ''Gala Bute'', în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată luni de Plenul Camerei Deputaților cu 218 voturi ''pentru'' și 76 ''împotrivă''.

Și solicitarea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în același caz a fost aprobată de deputați cu 170 de voturi ''pentru'' și 118 ''împotrivă''.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou