Concert caritabil Ștefan Stan organizat de YouthBank București

Ziarul Atac, 15 decembrie 2013, Ora 17:56

  • print
  • |
concert-caritabil-tefan-stan-organizat-de-youthbank-bucure-ti-36750-1.jpg

YouthBank București, aflat la a cincea ediție, organizează un concert caritabil susținut de Ștefan Stan, Nicole Cherry, George Secioreanu și The Purple Dandies, miercuri, 18 decembrie, începând cu orele 19:00 în Tonka Soul Café (Str. Biserica Amzei nr. 19, Sector 1, București).

Evenimentul face parte din campania de atragere de fonduri a echipei YouthBank prin care liceenii își propun să mobilizeze 15.000 lei pentru a finanța proiectele liceenilor care au idei prin care vor să schimbe ceva în comunitatea în care trăiesc.

Ștefan Stan, prima Voce a României, Nicole Cherry, micuța cântăreață din cele mai mari topuri, George Secioreanu, concurent al celui mai bun show de televiziune cu temă muzicală, dar și The Purple Dandies, o trupă tânără de liceeni talentați, sunt artiștii care vor încălzi nu doar atmosfera serii, ci și aerul de decembrie!

De asemenea între momentele de muzică live, Adi Petruț concurent la proba talentului, va menține atmosfera de distracție cu un show incendiar de bartending.

Banii obținuți în urma acestui eveniment vor intra în fondul YouthBank București și vor fi folosiți pentru a finanța inițiave comunitare ale liceenilor bucureșteni.

YouthBank București, parte a unuia dintre cele mai bune programe de educație nonformală din țară

YouthBank România este coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare și are ca partener național BRD - Groupe Societe Generale. Programul este administrat de către o echipă de liceeni şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

În anul 2012-2013, cei 18 liceeni, care au constituit echipa YouthBank București, au reușit să strângă un fond de 30.500 lei din care au finanțat 12 proiecte inițiate și implementate de liceenii din București. Proiectele au fost din cele mai diverse: de la organizarea unui treasure hunt pentru redescoperirea orașului București într-un mod distractiv, un site care promovează invențiile românești până la integrarea prin artă a tinerilor defavorizați. În total numărul beneficiarilor direcți și indirecți ai proiectelor a ajuns la 18.000 de persoane.

Mai multe despre evenimentul organizat de YouthBank Bucuresti și despre felul în care vor fi folosiți banii obținuți în urma acestui eveniment găsiţi pe site-ul www.bucuresti.youthbank.ro sau urmărind pagina de facebook a programului www.facebook.com/YouthBank.Bucuresti.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 11 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou