Drulă îi bate obrazul lui Iohannis, după ce s-a decis că ministrul de Interne, Lucian Bode, a plagiat! "Nu mai există decât varianta demisiei"

Mirela Ene, 11 ianuarie 2023, Ora 19:14

  • print
  • |
drula-ii-bate-obrazul-lui-iohannis-dupa-ce-s-a-decis-ca-ministrul-de-interne-lucian-bode-a-plagiat-nu-mai-exista-decat-varianta-demisiei-47272-1.jpg

În acest moment, nu mai există decât varianta demisiei sau a demiterii, spune liderul USR, Cătălin Drulă, după ce Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a decis că teza de doctorat a lui ministrului de Interne, Lucian Bode, este „profund viciată".

„Plagiatul lui Bode, confirmat. Cine crede că-l dă Iohannis azi afară? Universitatea «Babeș-Bolyai» a confirmat plagiatul grosolan al lui Lucian Bode. În acest moment, nu mai există decât varianta demisiei sau a demiterii. Azi trebuie să fie finalul carierei politice găunoase a lui Bode. Azi trebuie să iasă din tăcere Klaus Iohannis. Dar, până acum, Don Klaus l-a susținut necondiționat pe Bode în disprețul unei țări întregi", afirmă Cătălin Drulă.

El afirmă că Lucian Bode trebuia să plece din funcție „în clipa în care a dat licitația cu dedicație pentru prietenul lui Klaus Iohannis".

„600 de BMW-uri. Licitație trucată. Nu a făcut-o. Trebuia să plece în momentul în care jurnalista Emilia Șercan a arătat că a plagiat 18.5% din lucrarea sa de doctorat. Nu a făcut-o. Mai mult, și-a pus argații de partid să o discrediteze. Sau în momentul în care poliția din subordinea lui a organizat un kompromat sinistru la adresa Emiliei Șercan. Nu a făcut-o. Trebuia să plece după cazul Onești sau după cazul atentatului cu bombă de la Arad. Nu a făcut-o. E haos în Poliția Română. A eșuat să înceapă o minimă reformă în instituția care ar trebui să asigure siguranța românilor. Iar în loc să-și prezinte demisia după eșecul aderării României la Schengen, Bode, din calitate de negociator-șef, a aruncat vina pe oricine altcineva. Ne spunea în noiembrie că Austria nu se opune aderării României, pentru a afla în decembrie că a mințit. Rechizitoriul politic al lui Lucian Bode e simplu: corupție, plagiat, incompetență. Iar viitorul ministru de Interne trebuie să ne asigure că prima măsură va fi desființarea Doi-Și-Un-Sfert (DGPI), o relicvă a Securității, folosită ca bâtă politică în rândul structurilor de poliție de către Lucian Bode și alți miniștri de Interne", încheie Drulă.

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată". 

Reacția Emiliei Șercan

​Jurnalista Emilia Șercan, care a analizat pentru PressOne  conținutul lucrării de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode, consideră că Universitatea Babeș-Bolyai a făcut-o în „cheie politică mai mult decât etică", apreciind că decizia de a cere corectarea lucrării plasează Comisia de Etică de partea plagiatorilor.

 

  • "Dr. Bode e plagiator în mod oficial. Comisia de Etică a UBB confirmă dezvăluirea mea despre teza lui dr. Lucian Bode: teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiată și cere editurii care a publicat cartea lui dr. Bode - CA Publishing, care i-a aparținut conducătorului științific al lui Bode, Adrian Ivan, rectorul SRI - retragerea acesteia.
  • Totuși, și de această dată, când în teză s-a constatat că există aproape o cincime plagiat, UBB cere corectarea plagiatului.
  • Această măsură arată că UBB s-a plasat, încă o dată, de partea plagiatorilor și nu a integrității academice. A preferat să îl apere pe Bode în loc de a apăra propria imagine și propriile standarde.
  • S-a raportat la "cazul Bode" în cheie politică mai mult decât etică", a scris Emilia Șercan într-un mesaj pe Facebook.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou