Elena Udrea, reacție pe Facebook: „Parlamentul și justiția dublei măsuri. ȘOCANT!”

Mălina Andrei, 25 martie 2015, Ora 14:50

  • print
  • |
elena-udrea-reactie-pe-facebook-parlamentul-si-justitia-dublei-masuri-socant-46093-1.jpg

Elena Udrea a reacţionat, pe Facebook, după ce cererea DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova a fost respinsă de Senat.

"Parlamentul şi Justiţia dublei măsuri

Şocant! Senatul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat preventiv pentru că nu s-au îndeplinit condiţiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumătate plus unu din numărul senatorilor pentru încuviinţarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 câţi era nevoie pentru o majoritate calificată.

Reamintim faptul că Elena Udrea este în arest în dosarul „Gala Bute" deşi Camera Deputaţilor a făcut acelaşi lucru ca în cazul lui Dan Şova: au fost doar 170 de voturi în favoarea arestării din necesarul de 199 pentru o majoritate calificată invocată acum. Avocaţii au invocat atunci această situaţie, dar s-a trecut foarte uşor pentru că era vorba de „duşmanul poporului".

Sunt două variante: fie lui Şova i se aplică acelaşi tratament ca şi Elenei Udrea, fie am asistat la un uriaş abuz al conducătorilor Camerei Deputaţilor, în frunte cu Valeriu Zgonea, şi a celor din Justiţie în cazul fostului ministru al Dezvoltării.

În oricare dintre situaţii, avem de-a face cu o mizerie politică. PS. Pentru cei care argumentează că regulamentul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului diferă, le reamintim că legea bate regulamentul.‪#‎Kafka‬", este mesjaul Elenei Udrea, postat prin intermediul echipei de comunicare.

În cazul Elenei Udrea, solicitarea DNA de arestare a fost adoptată cu majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi, în condiţiile în care prevederile legale sunt contradictorii.

Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede, pe de o parte, că solicitarea DNA de arestare poate fi aprobată cu votul majorităţii membrilor Camerei.

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD, Darius Vâlcov şi Dan Șova. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou