Best Dental

Elena Udrea, reacție pe Facebook: „Parlamentul și justiția dublei măsuri. ȘOCANT!”

Mălina Andrei, 25 martie 2015, Ora 14:50

  • print
  • |
elena-udrea-reactie-pe-facebook-parlamentul-si-justitia-dublei-masuri-socant-46093-1.jpg

Elena Udrea a reacţionat, pe Facebook, după ce cererea DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova a fost respinsă de Senat.

"Parlamentul şi Justiţia dublei măsuri

Şocant! Senatul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat preventiv pentru că nu s-au îndeplinit condiţiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumătate plus unu din numărul senatorilor pentru încuviinţarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 câţi era nevoie pentru o majoritate calificată.

Reamintim faptul că Elena Udrea este în arest în dosarul „Gala Bute" deşi Camera Deputaţilor a făcut acelaşi lucru ca în cazul lui Dan Şova: au fost doar 170 de voturi în favoarea arestării din necesarul de 199 pentru o majoritate calificată invocată acum. Avocaţii au invocat atunci această situaţie, dar s-a trecut foarte uşor pentru că era vorba de „duşmanul poporului".

Sunt două variante: fie lui Şova i se aplică acelaşi tratament ca şi Elenei Udrea, fie am asistat la un uriaş abuz al conducătorilor Camerei Deputaţilor, în frunte cu Valeriu Zgonea, şi a celor din Justiţie în cazul fostului ministru al Dezvoltării.

În oricare dintre situaţii, avem de-a face cu o mizerie politică. PS. Pentru cei care argumentează că regulamentul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului diferă, le reamintim că legea bate regulamentul.‪#‎Kafka‬", este mesjaul Elenei Udrea, postat prin intermediul echipei de comunicare.

În cazul Elenei Udrea, solicitarea DNA de arestare a fost adoptată cu majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi, în condiţiile în care prevederile legale sunt contradictorii.

Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede, pe de o parte, că solicitarea DNA de arestare poate fi aprobată cu votul majorităţii membrilor Camerei.

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD, Darius Vâlcov şi Dan Șova. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:26